icann“.biz” er en forkortelse for “business”, og er et generisk topp-domene (gTLD) for kommersielle nettsteder. Topp-domene administreres av ICANN.

For å bestille et .biz domene må det bestilles av en godkjente ICANN-registrar eller reseller. OnNet har stått for registrering av .biz domener siden topp domenet kom.

Kjennetegn:

I Google, som står for 60% av trafikken på Interenett, rangeres .biz domener lavere enn .org, .com og .net når de skal rangere søkeresultatene etter topp-domene. Dette fordi statistikk viser at mange “dårlige naboer” i Google sin terminologi har benyttet seg av dette topp-domene. Med “dårlige naboer” menes hackere og spammere. Dette er ikke lenger tilfellet etter en storopprydning blant .info domener, men topp-domenet når fortsatt ikke opp til nivået de opprinnelige internasjonale topp-domenene har. Det vil si .com, .net og .org.

Hvem kan registrere .biz?

Alle, det vil si både privatpersoner og virksomheter kan registrere et .biz domene, bare søkeren er over 18 år.

Priser og betingelser:

  • Registrering: NOK 40.- ved bestilling av bare domene. Gratis ved bestilling av webhotell samtidig.
  • Flytting: NOK 0.-. Det koster ingenting å flytte et domene til OnNet. Det eneste du trenger er å oppgi AuthCode for ditt domene.
  • Årsavgift: NOK 95 per år. Regnes fra registrerings dato til domenet.
  • Fornyelse : Alle domener blir automatisk fornyet for 1 år om gangen til det sies opp. Domene må sies opp minimum 30 dager før fornyelse.

Hvilke .biz domener kan registreres?

Alle ledige domener kan registreres. I tillegg kreves det:

  • Minimum antall tegn: 2 tegn
  • Maksimum antall tegn: 63 tegn
  • Tillatte tegn: Alle norske bokstaver, tall og bindestrek. Det anbefales ikke å bruke nordiske tegn, dvs. æ, ø og å i et domene.

Hvor mange .biz domener kan jeg eie?

Det er ingen begrensninger for hvor mange domener du kan eie.

Hvordan bytte eierskap på et .biz domene?

Ønsker du å bytte eierskap på et .biz domene må dagens eier fylle ut et eieroverføringskjema.

Hvordan bytte navnetjenere på et .biz domene?

Du kan endre alle deler av sone-filen til ditt domene gjennom sone-fil editoren i kontrollpanelet og peke det til andre domener. Det eneste du ikke kan gjøre er å bytte navnetjener for domene. Det må meldes inn av registraren til ICANN og tar normalt inntil 1 dag. Benytt denne siden for å gjøre dette.

Hvordan oppdatere whois informasjonen til et .biz domene?

Endringer i WHOIS-informasjonen må rapporteres inn til ICANN, og koster kr. 98.-. Slike endringer krever imidlertid at du benytter denne siden.

Hvordan avslutte et .biz domene?

Hvis du ønsker å flytte ditt domene fra OnNet til en annen registrar eller å avslutte domene du har registrert må du si opp domene hos OnNet senest 30 dager før neste fornyelsedato. Den finner du ved å slå opp domene i WHOIS og se på datoen domene ble utløper (exipire), alternativt når det ble registrert (created), da opprettelsedatoen også er fornyelsesdatoen.

Sies domene ikke opp før 30 dager før denne datoen fornyes domenet automatisk for ytterligere 1 år og du må vente 1 år til før domene utløper. Klikk her for å avslutte et domene.

Domeneguide

Les vår domeneguide hvis du har flere spørsmål knyttet til dette topp-domene eller trenger råd og tips for å velge korrekt domene til din virksomhet, private side eller ide.