Gratis privat nettsky følger med alle Linux webhotell

Gratis privat nettsky følger med alle Linux webhotell2018-06-09T21:08:02+00:00

Bestiller du et Linux webhotell fra OnNet får du automatisk med CloudOnNet;

– en gratis “privat nettsky” for privatpersoner, organisasjoner og småbedrifter som ønsker å flytte deler av IT-strukturen ut i en egen nettsky. 

hva-er-nettsky-150x150Hva er en (privat og offentlig) nettsky?

Hva er en nettsky? En nettsky (eng: cloud computing eller bare clouding) er en samlebetegnelse for en lagring tjeneste alle med korrekt brukernavn og passord kan logge seg på for å få tilgang til filer eller laste opp egne filer for deling.

 

clouding-150x150Hvorfor legge virksomhetens servere og tjenester ut i en nettsky?

En spørreundersøkelse utført av Harvard Business Review blant amerikanske bedrifter fant at 85 % planla å bruke skytjenester de neste tre årene.

 

 

valg-nettsky-150x150Hvordan velge rett nettsky?

Det er mange ting du bør tenke på når du skal velge nettsky leverandør, enten du er en privatperson, forening eller en småbedrift. Her går vi igjennom de viktigste faktorene.

 

 

utfordringer-150x150Utfordringer ved overgang til nettsky

Det er en rekke utfordringer knyttet til overgang til nettsky når det gjelder juridiske forhold, sikkerhet, avtalemessige forhold, personvern i tillegg til de teknologiske.

 

 

hastighet-150x150Overføringshastighet til nettskyen

Mange er bekymret for hastigheten, d.v.s. hastigheten mellom din lokale enhet og serveren på nettet.

 

 

Hvordan virker CloudOnNet?

CloudOnNet bygger på web-disk funksjonen som følger med alle cPanel webhotell. Noe som betyr at nettskyen din inngår som en del av ditt webhotell og at denne nettskyen deler den samlende lagringskapasiteten som følger med dette webhotellet.

Web-disk er et fildelingsprogram som gir deg tilgang til alle filene på webhotellet og nettskyen fra alle PC-er, Mac-er og mobiltelefoner som enten bruker iOS (Apple) eller Android. Med web-disk får du anledningen til å mappet opp et område på webhotellet på alle ansattes maskin og telefon, slik at alle har tilgang til de samme mappene og filene uansett hvor de er via Internett.

Åpen kildekode programmer

For å utvide funksjonaliteten og sikkerheten som inngår standard i Web-disk programmet har vi plukket ut en håndfull åpen kildekode programmer du gratis kan laste ned og bruke som en del av din nettsky (CloudOnNet). Disse åpen kildekode programmene er:

  • Filsynkronisering – program som synkroniser dataene på alle ansattes (brukeres) enheter (maskiner og telefoner) med felleområde på Internett.
  • Filkomprimering – Zip/unzip filer. Et universalt pakke program som støtter rundt 40 formater.
  • Filkryptering – krypter filer og mapper slik at uvedkommende ikke kan åpne dem uten å dekryptere dem med korrekt passord.
  • Backup og recover – programvare for å ta lokal backup som overføres til nettskyen for å bli lagret eksternt. Sikrer at du alltid har en kopi av alle viktige data, selv om datamaskinen, serveren eller telefonen skulle bli stjålet.

Klikk på en av menyvalgene i menyen til høyre for å lese nærmere om denne nettsky tjenesten.