dk-hostmaster.dk er topp-domene for Danmark, og administreres av det statlige organet DK Hostmaster. For å bestille et .dk domene må dette bestilles av en godkjente DK-registrar.

OnNet er en av Norges eldste .dk registrarer.

Kjennetegn:

.dk har en sterk posisjon i den danske befolkningens bevissthet. Det står for kvalitet og sikkerhet blant danske statsborgere.

I Google, som står for 60% av trafikken i verden, rangerer .dk høyere enn andre topp-domener hvis nettsidens målgruppe er dansker og nettsidene er skrevet på dansk. Er den skrevet på norsk oppnås ikke denne effekten. Dette er derfor en god grunn for å velge et .dk domene hvis nettstedets målgruppe er dansker og nettsidene er skrevet på dansk.

Hvem kan registrere .dk?

Alle, det vil si både privatpersoner og virksomheter kan registrere et .dk domene gjennom en godkjent registrar. Søkeren må imidlertid være over 18 år.

Priser og betingelser:

  • Registrering: NOK 40.- ved bestilling av bare domene. Gratis ved bestilling av webhotell samtidig.
  • Flytting: NOK 0.-. Det koster ingenting å flytte et .dk domene til OnNet. Det eneste du trenger er å oppgi AuthCode for ditt domene.
  • Årsavgift: NOK 95 per år. Regnes fra registrerings dato til domenet.
  • Fornyelse : Alle domener blir automatisk fornyet for 1 år om gangen til det sies opp. Domene må sies opp minimum 30 dager før fornyelse.

Hvilke .no domener kan registreres?

Alle ledige domener kan registreres. I tillegg kreves det:

  • Minimum antall tegn: 2 tegn
  • Maksimum antall tegn: 63 tegn
  • Tillatte tegn: Alle norske bokstaver, tall og bindestrek. Det anbefales ikke å bruke nordiske tegn, dvs. æ, ø og å i et domene.

Hvor mange .dk domener kan jeg eie?

Det er ingen begrensninger for hvor mange .dk domener du kan eie.

Hvordan bytte eierskap på et .dk domene?

Ønsker du å bytte eierskap på et .dk domene må dagens eier fylle ut et eieroverføringskjema.

Hvordan bytte navnetjenere på et .no domene?

Du kan endre alle deler av sone-filen til ditt domene gjennom sone-fil editoren i kontrollpanelet og peke det til andre domener. Det eneste du ikke kan gjøre er å bytte navnetjener for domene. Det må meldes inn av registraren til DK Hostmaster og tar normalt inntil 1 dag. Benytt denne siden for å gjøre dette.

Hvordan oppdatere whois informasjonen til et .dk domene?

Endringer i WHOIS-informasjonen må rapporteres inn til DK-Hostmaster, og koster kr. 98.-. Slike endringer krever imidlertid at du benytter denne siden.

Hvordan avslutte et .no domene?

Hvis du ønsker å flytte ditt domene fra OnNet til en annen registrar eller å avslutte domene du har registrert hos DK-Hostmaster må du si opp domene hos OnNet senest 30 dager før neste fornyelsedato. Den finner du ved å slå opp domene i WHOIS og se på datoen domene ble utløper (exipire), alternativt når det ble registrert (created), da opprettelsedatoen også er fornyelsesdatoen.

Sies domene ikke opp før 30 dager før denne datoen fornyes domenet automatisk for ytterligere 1 år og du må vente 1 år til før domene utløper. Klikk her for å avslutte et domene.

Domeneguide

Les vår domeneguide hvis du har flere spørsmål knyttet til dette topp-domene eller trenger råd og tips for å velge korrekt domene til din virksomhet, private side eller ide.