noridSøkeren må akseptere Norid sin abonnementsavtale

For å kunne bestille (registrere) et .no domene må du (søkeren) oppfylle følgende krav og følge retningslinjene Norid har gitt i sin abonnementsavtale.

Hvem kan søke om et .no domene?

For å kunne søke om et .no domene må du ha et registrert selskap i Foretaksregisteret med et organisasjonsnummer (11 siffer) eller være en norsk statsborger over 18 år. 

Selv om du har et registrert selskap er det ikke sikkert at organisasjonsformen du har valgt er godkjent som eier av et .no domene. Sjekk derfor at organisasjonsformen du ønsker å registrere domene på er godkjent før du søker.

Hvilke domener kan du registrere?

Du kan registrere et .no domene så fremt det fortsatt er ledig. Start derfor alltid med å sjekke om domene du ønsker å bestille fortsatt er ledig. Det kan du sjekke ved å angi hvilket domene du ønsker å bestille i feltet under.

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.

Tekniske krav

I tillegg finnes det en del tekniske krav domene må oppfylle for å kunne bli registrert. For eksempel kan et domene kun bestå av bokstaver, tall og bindestrek. Spesialtegn og mellomrom kan ikke benyttes.

For at domene skal være gyldig må det bestå av minimum 2 tegn, og kan maksimum bestå av 64 tegn

Egenerklæring

Før vi kan sende inn din domene søknad til Norid som tildeler domene må du ha sende oss en elektronisk egenerklæring som bekrefter at du har lest og aksepterer Norid sine domene regler. Denne egenerklæringen må sendes inn til post@onnet.no. Søker du som en privatperson må du først skaffe deg en Personlig ID (PID-kode) som erstatter ditt personnummer med en PID-kode fra Norid. Denne PID-koden trenger du for å kunne fylle ut den elektroniske egenerklæringen. PID-koden kan du generere her.

Hvor mange domener kan du bestille og eie?

Selskaper kan registrere inntil 100 ulike .no-domener, mens privatpersoner kun kan ha registrert 5 .no domener på sitt navn. 

Enerett på domenenavn

Søkeren oppnår enerett på domenenavnet de registrerer. Det vil si at ingen andre kan registrere eller ta i bruk det valgte domene så lenge årsavgiften for domene betales og domene er registrert på et selskap med et gyldig organisasjonsnummer i Foretaksregisteret eller en privatperson med et norsk personnummer (Personlig ID/PID).

Årsavgift

For å opprettholde domene må domene eieren betale den årlige årsavgiften til Norid. Hvor stor denne årsavgiften er avgjøres av den enkelte registrar (forhandler). OnNet har vært Norges rimeligste registrar (forhandler) av .no domener siden 2003, med en årsavgift på Kr. 99/år (eksl. mva). 

Salg av domene

Domene eieren kan når som helst selge sitt domene til en annen domene søker (selskap eller privat person) som oppfyller Norid sine krav til domene søker. Prisen for et salg av et .no domene avgjøres utelukkende av dagens domene eier.

For å selge et domene må domene eier følge de samme retningslinjene som gjelder for bytte av eierskap av et .no domene

Bytte av eierskap av et .no domene

Ønsker dagens domene eier å bytte eierskap på sitt domene må domene eier logge seg inn på OnNet sin KundeWeb og velge hvilket domene de ønsker å administrere. Velg her “Bytte av eierskap” og fyll ut denne skjemaet med informasjonen til den nye eieren. Samtidig som dette skjemaet fylles ut og sendes til OnNet må den nye eieren fylle ut en ny egenerklæring for domene. Den nye egenerklæringen sendes til post@onnet.no som manuelt vil bytte eier for domene hos Norid. Å bytte eier for et domene koster Kr. 298, eksl. mva.

Oppsigelse av domene

Ønsker du å avslutte et .no domene du har registrert må du kontakte din domene forhandler og si opp domene gjennom dem. Hos OnNet logger du deg inn på deres KundeWeb, før du klikker på knappen “Avslutt tjeneste” for å avslutte domene og webhotellet du har hos OnNet. 

Når du har registrert et domene fornyes abonnementet på domene automatisk hvert år hvis du ikke sier det opp senest 30 dager før det automatisk fornyes. Hvilken dato domene automatisk fornyes går frem av WHO-IS informasjonen til domene (se registreringsdato). 

Bytte domene forhandler og evt. webhotell leverandør

Du kan når som helst bytte domene forhandler for ditt domene. Normalt skjer dette når du bytter webhotell leverandør til ditt domene. 

For å kunne flytte ditt domene til en annen domene forhandler (registrar) må du kontakte dagens domene forhandler og si opp domene avtalen med den for å få AuthCode til domene. AuthCode er en autorisasjonskode du får av dagen domene forhandler og som du må oppgi hos din nye domene forhandler for å kunne bytte registrar hos Norid. Ønsker du å bytte til en annen domene forhandler enn OnNet må du logge deg inn på OnNet sin KundeWeb, og klikke på knappen “Avslutt tjeneste” for å avslutte domene og webhotellet du har hos OnNet. Husk her å avhuke at du ønsker AuthCode til ditt domene. Denne koden får du normalt tilsendt innen 48 timer (utenom helgen).

Klage på domenenavn

Domene søkeren er pliktig til å følge Norid sine avgjørelser i konfliktsaker som gjøres mot domene.

Norid sine domene regler og OnNet sine salgsbetingelser

For øvrig gjelder Norid sitt regelverk for .no og OnNet sine salgsbetingelser for alle domene abonnement.