Når du registrerer et domene inngår du en leieavtale med topp-domene registraren (TLD), hvor du leier domene du registrerer hos dem på årsbasis, mot å følge deres regelverk og betale en årsavgift for å beholde domene ett år til. Hvem som er topp-domene registraren er avhengig av hvilket topp-domene du snakker om. For .no er dette Norid, mens Icann har ansvaret for .com, .org, .net, .info og andre kjente internasjonale domener. 

Årsavgiften er dermed en årlig avgift du må betale til TLD for å beholde domene ett år til. Så lenge du betaler årsavgiften og følger deres regelverk er domene ditt så lenge du ønsker.

Hvor stor denne årsavgiften er avhenger av hvilket topp-domene vi snakker om. Denne årsavgiften betaler du ikke direkte til TLD registraren, men til den lokale registraren du benyttet for å registrere domene, dvs. OnNet AS hvis du leser denne artikkelen. De betaler så årsavgiften videre til TLD registraren.

Normalt inkluderer denne årsavgiften også kostnadene den lokale registraren har for å registrere, drifte og vedlikeholde de DNS tjenestene du har knyttet til domene.

Årsavgiften du betaler til OnNet inkluderer f.eks. alle disse tjenestene. Se OnNet sin fullstendige prisliste for en oversikt over hvor stor årsavgiften for ditt domene er.