Registrar Lock kalles også ofte for AuthCode, eller flyttelås på norsk, er en lås som topp-domene (TLD) innehaveren setter på et domene for å unngå at hvem som helst kan flytte et domene fra en registrar til en annen. Denne koden er det bare TLD, registraren og du som kjenner til. Vi kan dermed si at:

Flyttelås er en sikkerhetskode som settes på domene for å unngå at uvedkommende sikrer seg kontroll over ditt domene og domenets navnetjenere

Flyttelåsen (registrar lock) er i praksis en kode som kan bestå av bokstaver, tall og spesialtegn. Denne koden settes av registraren når domene registreres eller flyttes.

Enhver domeneeier kan når som helst be om å få flyttekoden (AuthCode) til sitt domene utlevert av sin registrar. Hvor raskt dette skal gjøres varierer fra topp-domene til topp-domene, men Norid krever f.eks. at flyttekoden utleveres til domene eieren innen 5 virkedager for alle .no domener. 

Denne flyttekoden (AuthCode) trenger du når du ønsker å bytte registrar (leverandør) for ditt domene, da den nye registraren (leverandøren) må oppgi korrekt flyttekode (AuthCode) til TLD før registarskifte (flyttingen) blir godkjent av TLD.

Ønsker du å flytte et .no domene fra en registar (leverandør) til en annen må du oppgi denne flyttekoden (AuthCode) til den nye registraren (leverandøren) når du bestiller flyttingen av domene, mens du vil motta en mail fra TLD hvor du blir bedt om å oppgi din flyttekode hvis du ønsker å flytte et .com, .net, org, info eller et annet internasjonalt domene. 

Hos OnNet får du denne AuthCode ved å logge inn på KundeWeb hvor du finner en stor knapp etter innloggingen som sier “Avslutt tjeneste”. Ved å klikke på denne knappen kan du si opp leien av domene hos OnNet og be om å få AuthCode for domene.