webtradeOnNet AS ble etablert i 1997 under navnet Web Trade Norway AS, og var frem til 2003 en av Norges ledende utviklere og tilbydere av løsninger for e-handel. Når “dot-com” bølgen sprakk måtte selskapet reorganiseres for å overleve. 

onnet-mobilSelskapet skiftet da navn til OnNet og vi valgte “We get and keep you…OnNet” som vårt slagord, da det forteller alt hva vi gjør og hva vi lover våre kunder. Siden den gang har OnNet vært et fullservice webbyrå og hosting leverandør.

Under finner du et kort sammendrag av vår historie – fra 1997 og frem til idag.

1997

Kjetil Sander og Pål F. Johansen starter konsulent og webbyrået WiseConsulting AS for å ta seg av Internett behovet til konseptene og kjedene til NorgesGruppen Servering AS. Selskapet knytter raskt til seg flere større konsern som hadde tilsvarende behov.

1998

WiseInternetSolutions AS blir etablert. som en spin-off fra WiseConsulting AS.

Med seg på laget har de fått med seg tre unge, sultne analytikere og meglere fra noen av Norges største meglerhus som har lovet å hjelpe dem med å kapitalisere opp selskapet gjennom å hente inn investorer gjennom deres nettverk.

WiseInternetSolutions etableres som et helnorsk webbyrå som skal levere standardiserte webløsninger til næringslivet i Norge, basert på en ASP modell. 3 måneder senere skifter selskapet navn til Web Trade Norway AS, for å bedre indikere hva selskapet arbeider med.

1999 – 2002

Web Trade Norway AS notoreres i “gråmarkedet”, med en prislapp på over 100 MNOK. Selskapets mål er å bli ledende i Norge på standardiserte e-handelsløsninger. Løsninger som skal kunne integreres med hvilket som helst nettsted og økonomissystem.

Profilerte eiere som Brødrende Tvenge og Øystein Spetalen har nå kommet inn som eiere, sammen med 50 andre aksjonærer. Organisasjonen teller nå nærmere 40 ansatte, og det etableres et profesjonelt styre med profilerte styremedlemmer som Ernst Ravnås, Jan Økern og Bjørn Ingier for at selskapet skal klare å nå sine høye ambisjoner.

E-læringsportalen kunnskapssenteret.com ble også etablert for å publisere kompendiene og fagartiklene Kjetil Sander skrev mens han var student ved BI/NMH. I dag er denne e-læringsportal Norges største og mest besøkte nettskolen innen merkantile fag.

20 desember 2002

Etter å ha satset 27 MNOK og gjennomført en mislykket fusjon med Vanadis Internett (tidl. FastWeb) velger styre å slå selskapet konkurs, da det ikke lenger er mulig å gå ut i investormarkedet for å få eksisterende og nye investorer til å satse penger på et  “dot-com selskap”.

2003

Gründeren Kjetil Sander og Liv Anne Kirkeby kjøper konkursboet til Web Trade Norway AS gjennom deres felles investeringsselskap Kirkeby & Sander Invest AS 10 dager etter konkursen.

Kundene, løsningene og nøkkelmedarbeiderne tas med over til det nye selskapet OnNet AS, som etableres i Nittedal for å holde kostnadene nede. Resultatet ble at ingen kunder merket noe til den konkursen til Web Trade Norway AS.

OnNet AS kjøper opp det danske hostingsselskapet Nordic ISP AS (tidl. Ucon Aps) for å få et fotfeste i Danmark og oppnå en kritisk kundemasse (dvs. antall kunder som er nødvendig for å kunne oppnå lønnsom drift i dagens hosting marked).

2004

Kundeporteføljene til Merport AS, INT AS og InterNor AS kjøpes opp for å øke kundeporteljen og legge grunnlaget for fremtidig vekst.

2005

Selskapet flyttes til Oslo for å gjøre det mulig å bygge opp en så stor salgsorganisasjon som kreves for at selskapet skal nå sine vekstmål.

2006

Selskapet etablerer en virtuell organisasjon, og OnNet og Nordic ISP fusjoneres til ett selskap. På slutten av året etablerer selskapet også nyhetstjenesten www.iktnytt.no, med de siste IKT nyhetene fra innlands og utlands.

2007

Selskapet etablerer et avdelingskontor i Thailand for å komme inn på det asiatiske markedet og for å kunne redusere sin kostnader ytterligere.

2008

OnNet AS kjøper kundeporteføljen og serverne til Hostean. Kostnadene kuttes ytterligere ved at “pay by proformance” systemet til OnNet AS rendyrkes. Selskapet er nå en 100% virtuell organisasjon, hvor vi er knyttet til et nettverk gjennom Internett, hvor alle kan sitte hvor som helst i verden og utføre sin jobb så lenge de er logget på det interne kunde- og lojalitet systemet til OnNet. Alle ¨får lønn etter målbar innsats, og alle kan jobbe hjemmefra, fra sitt feriehus, hytt, båt osv. Alle har tilgang til alt, og ingen trenger å sitte på kontoret.

Standard & Poor og Dun & Bradstreet gir OnNet AA-rating. Den nest høyeste rangeringen til kredittvurderingsselskapet. En rangering under 20% av Norges bedrifter har.

2009

Standard & Poor og Dun & Bradstreet gir OnNet AAA-rating. Den høyeste rangeringen til kredittvurderingsselskapet. En rangering under 8% av Norges bedrifter har. Et bevis på at OnNet er en sunn bedrift, men en sunn økonomi.

2011

Standard & Poors gir OnNet 954 av 1000 poeng. En score bare et håndfull andre bedrifter i olje og gass sektoren har. Standard & Poors gir OnNet AAA+ rating og GOLD MEMBER. En bekreftelse på at OnNet drives på en sunn måte. Alle epostmarkedsførings tjenestene samles under det nye nettstedet www.MailOnNet.net, samtidig som tjenesten bytter navn fra SendMail til MailOnNet.

2012

OnNet beholder sin AAA+ rating, og selskapet overtar kundeporteføljen til flere av selskapets (Bedriftsnett, Kulturproduksjoner m.fl.) mindre konkurrenter som de siste årene har brukt OnNet som registrar. Hele server parken flyttes til Norge, og alle serverne virutaliseres. WordPress velges som plattform for all fremtidig utvikling av hjemmesier for OnNet sine kunder. Disse tjenestene samles under nettstedet www.WordOnNet.no.

2013

10-års jubileum under navnet OnNet AS. OnNet befester sin posisjon som Norges rimeligste leverandør av .no domener, uten prisøkning de siste 6 årene. Året brukes til å konsolidere kjernevirksomheten og utvikle en ny strategisk 5 årsplan for virksomheten.