Hva er en brannmur?

Som det går frem av navnet er en brannmur en sikkerhetsmekanisme. Litt mer spesifikt kan vi si at en brannmur er:

en fysisk datamaskin eller et program som er installert på en server og som har som oppgave å sjekke om en bruker har tilgang til det forespurte innholdet eller ikke.

Brannmurens oppgave kan illustreres slik:

brannmur

Siden brannmuren skal beskytte nettsidene og e-postkontoene dine mot uvedkommende står brannmuren plassert før servertjenesten brukerne spør etter. Brannmuren har en kritisk oppgave i alle nettverk, da det er den som sørger for at uvedkommende (hackere) ikke får tilgang til tjenestene og dataene dine.

Hvilke brannmurer finnes og hvilke har du?

OnNet har ikke bare en brannmur, men hele 3 ulike brannmurer som uvedkommende må passere for å få tilgang til det de ønsker:

  1. Node brannmur – en fysisk ekstern brannmur fra vår linje-leverandør som står plassert før signalene kommer til selve serverhallen vår. En brannmur som skal avverge DDoS angrep o.l. nettverks- og serverangrep. Denne brannmuren kontrollerer trafikken på Internettlinjen og er en brannmur OnNet selv ikke kontrollerer, men er en brannmur som OnNet sin linjeleverandør leverer OnNet og OnNet sine kunder.
  2. Nettverks brannmur – en fysisk brannmur som står på nettverket til serverhallen og kontrollerer hvilke brukere og tjenester som skal ha tilgang til nettverket og routes videre til den rette serveren. Denne brannmuren står plassert før noen signaler slipper inn i serverhallen OnNet benytter.
  3. Server brannmur – en brannmur i form av programvare som er installert på alle serverne for å kontrollere hvilke brukere som skal få tilgang til serveren og din konto på serveren.

I tillegg anbefales det at du selv setter opp en programvare brannmur på ditt nettsted som kontrollerer hvilke brukere som skal kunne logge inn på ditt nettsted. Dette er imidlertid noe du må sette opp selv.

Les også:

Bestill webhotell

Start med å sjekke om domene du ønsker er ledig

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.