De fleste nettsteder har idag mesteparten av informasjonen sin lageret i en eller flere databaser og ikke i fysiske filer som er statiske. For å kunne kjøre en nettside kreves det derfor at du har tilgang til en databaseserver som kjører det databaseformatet nettstedet ditt benytter. En database er kort fortalt stedet hvor alle alle dataene som vises på dine nettsider ligger lagret.

De to mest dominerende databaseformatene på Internett er idag:

  • mySQL – er den dominerende plattformen med en markedsandel på over 70%. Kan kjøres på alle plattformer
  • MS SQL  – er Microsoft sitt databaseformat og kan kun kjøres på en Windows server.

mySQLmySQL og PostgreSQL

OnNet sine webhotell tilbyr deg et ubegrenset antall mySQL og PostgreSQL databaser med en ubegrenset størrelse. Mange hosting leverandører har begrensninger på hvor mange eller hvor store databaser du kan ha. OnNet har ingen slike begrensninger. Sjekk derfor dette før du velger et webhotell.

Databasene og brukerne som skal ha tilgang til dataene i databasene oppretter du og administrerer du gjennom kontrollpanelet (cPanel) som følger med webhotellet.

Webhotellet inkluderer også PhpMyAdmin og PostgreAdmin. To programmer for å lese, importere, eksportere, legge til, endre eller slette tabeller og felt i databasen i din mySQL og PostgreSQL database.

Bestill webhotell

Start med å sjekke om domene du ønsker er ledig

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.

Les også: