Hvem er den rimeligste webhotell og totalleverandøren i Norge?

WebhotellTidligere denne uken publiserte vi en prisundersøkelse som vister hvem som er den rimeligste domene forhandleren for .no domener. Undersøkelsen viste at OnNet og Domeneshop utvilsom er de to rimeligste domene forhandlerne i Norge. 

I denne artikkelen går vi et steg videre og viser deg hvem som er den rimeligste webhotell leverandøren i Norge, og til slutt hvem som er den rimeligste (billigste) totalleverandøren av ett .no domene med webhotell. Totalprisen er her det viktigste, da dette er denne prisen du som kunde må betale hvert år for å ha ditt domene og nettsted tilgjengelig på Internett 24/365

Rimeligste webhotell leverandør

For å finne ut hvem som er den rimeligste webhotell leverandøren i Norge tok vi utgangspunkt i Norid sin forhandlerliste som viser hvilke domene forhandlere so er de største i Norge. Deretter gitt vi på sidene deres for å finne ut prisen og spesifikasjonene for deres rimeligste webhotell. Vi så her bort i fra lokke tilbudene flere hadde for første års hosting, og sammenlignet heller den faktiske prisen du må betale per år for å være kunde hos dem etter at første års introduksjonstilbud går ut. 

Domeneshop hadde her den rimeligste pakken til kr. 96 per år (eksl. mva), men vi her ekskludert denne pakken i denne prissammenligningen siden deres “mini” webhotell ikke inkluderer muligheten til å kjøre vanlige skript eller bruke PHP7 med en mySQL database. Noe som gjør at kunden kun kan legge ut en HTML-side uten skript og ikke benytte seg av WordPress side eller en av de andre vanlige alternativene for å lage en nettside. Vi har derfor kun inkludert deres “ordinære” pakke som gir denne muligheten.

Prisundersøkelsen viser at OnNet er over 50% rimeligere enn Pro ISP som kom på annenplass i denne prisundersøkelsen og over 100% rimeligere enn Domeneshop som er den største aktøren i Norge.

 Pris/årForskjellPlassScriptPHP 7mySQLWordPressLiteSpeed
OnNet ASkr 119,00 1 GBJAJAUbegrJAJA
Pro ISPkr 180,0051,3%1GBJAJA1 stk.JANEI
Domeneshop (Medium)kr 240,00101,7%5 GBJAJA2 stk.JANEI
Fastname.nokr 470,40295,3%2 GB??50 MB?NEI
Uniweb.nokr 566,40376,0%2 GB??256 MB?NEI
One.comkr 564,00373,9%50 GBJAJAIngenNEINEI
Syse.nokr 588,00394,1%1 GBJAJAUbegrJANEI
Webhuset.nokr 828,00595,8%100 GBJA?UbegrJANEI

Prissammenligningen ble gjort 17 september 2020.

Mest igjen for pengene

OnNet var også den webhotell leverandøren som gav mest igjen for pengene. Alle tilbød 1 GB/sek linje, SSD disker, FTP/SFTP og 99% oppetidsgaranti, men det var bare OnNet som tilbydde muligheten til å kjøre alle former for script, benytte PHP7, WordPress og et ubegrenset antall mySQL databaser. Pro ISP og Domeneshop tillot kun bruk av 1 eller 2 mySQL databaser, mens Uniweb og Fastname hadde begrensninger for hvor store databasene kunne være. One.com tillot ikke bruk av mySQL og WordPress overhode i din rimeligste pakke, mens andre kun inkluderte 1 FTP/SFTP konto i pakken. OnNet tillater et ubegrenset antall FTP-kontoer.

Raskeste webhotell

Ingen av OnNet sine konkurrenter inkluderte en LiteSpeed webserver i sine webhotell, selv om flere hadde dette mot et betydelig pristillegg. Siden LiteSpeed gjør ethvert nettsted 3-75 ganger raskere enn et nettsted som kjører på Apache webserver (webserveren som alle konkurrentene benyttet i sin rimeligste pakke) kan vi trygd si at OnNet er den som tilbyr det raskeste webhotellet i Norge (vi trenger her ikke å sammenligne pris opp mot kvalitet, da OnNet er den eneste som tilbyr dette i rin rimeligste webhotell pakke).

Billigste totalleverandøren

Til slutt så vi på hvem som var den billigste totalleverandøren. Vi la her sammen prisen de ulike leverandørene tok for å være forhandler for et .no domene i ett år, pluss prisen for deres rimeligste webhotell. Vi brukte her deres standard pris og ikke deres spesialtilbud første år for å få deg som kunde, da dette er prisen du reelt må betale (med mindre du flytter ditt domene og webhotell årlig, noe som ikke anbefales da dette ødelegger din rangering i Google sine søkeresultater).

 DomeneWebhotellSumDiff %
OnNet ASkr 99kr 119kr 218/år 
Pro ISPkr 109kr 180kr 289/år32,6 %
Domeneshopkr 96kr 240kr 336/år54,1 %
Fastname.nokr 292kr 470kr 762/år249,7 %
Syse.nokr 179kr 588kr 767/år251,8 %
Uniweb.nokr 240kr 566kr 806/år269,9 %
One.comkr 251kr 564kr 815/år273,9 %
Webhuset.nokr 119kr 828kr 947/år334,4 %

Også her ble OnNet AS Norges billigste totalleverandør. De var over 32% rimeligere enn Pro ISP på annenplass og over 54% rimeligere enn Domeneshop på tredjeplass. Prisforskjellen til den dyreste leverandøren var hele 334%. Det er med andre ord mange penger å spare ved å sørge for at du har både ditt domene og webhotell hos OnNet. En leverandør som har vært i markedet siden 1998 og som du derfor kan være sikker på at vil være her i mange år fremover.

Les også:

Tilleggsdomener

OnNet, One.com og Pro ISP tilbydde alle også webhotell med tilleggsdomener til sine kunder.

Tilleggsdomener vil si at du ikke trenger å kjøpe et webhotell til hvert enkelt domene du har og som du ønsker å legge ut egne nettsider og e-postkontoer til. Tillater webhotellet ditt tilleggsdomener kan du splitte opp webhotellet mindre webhotell for hvert enkelt av dine domener, hvor alle tilleggsdomenene kan gjøre akkurat det samme som hoveddomene. Dette er aktuelt for kunder som har flere domener med egne nettsteder og e-postkontoer som de administrerer. Ved å legge alt på et enkelt webhotell blir administrasjonen av hvert enkelt domene og nettsted svært mye enklere.

 Pris/årDiskplassAntall tilleggsdomener
OnNet AS – 2-stjernerkr 2193 GB2 tilleggsdomener
OnNet AS – 4-stjernerkr 41910 GBUbegrenset antall tilleggsdomener
One.comkr 624200 GBInntil 5 domener
Pro ISPkr 70830 GBInntil 10 domener + Kr. 7 per domene/permnd

Prissammenligningen over viser at OnNet sine priser var overlegne prisene til både One.com og Pro ISP. One.com var sitt første webhotell var nesten tre ganger så dyrt som et 2-stjerners webhotell fra OnNet. Bestiller du et 4-stjerners webhotell får du tilgang til et ubegrenset antall tilleggsdomener til ditt webhotell. En pakke for kunder som har 4 eller flere nettsider med/uten e-postkontoer som de administrerer.

Bestill domene med webhotell

Start med å sjekke om domene du ønsker er ledig

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.

Flytt domene og eksisterende nettsted/epost til OnNet

OnNet flytter gratis ditt domene og WordPress nettsted til OnNet, med dine e-postkontoer med alle eksisterende meldinger inntakt. Det eneste du trenger å gjøre før du starter flyttingen er å få AuthCode til ditt domene fra din nåværende domene og webhotell leverandør.