litespeed webserverWebserveren er den tjenesten som viser nettsidene dine til dem som etterspør dem. Denne serveren er normalt installert som en del av fil- og applikasjonsserveren, men kan også være en egen stand-alone server. Rent teknisk er en webserver en serverprogramvare som er installert og satt opp på en server med Internett tilgang. 

De dominerende webserverne er idag:

  1. Apache webserver – er den dominerende plattformen med en markedsandel på over 60%. Dette er markedsstandarden idag.
  2. IIS – er Microsoft sin webserver og kan kun kjøres på en Windows server. Denne serveren kreves for å kjøre asp og asp.net filer. Denne webserveren har idag en markedsandel på under 20%.
  3. LightSpeed – en ny Linux basert webserver som leser filene Apache webserver, men laster nettsidene til de fleste brukerne 3-7 ganger raskere enn Apache. Dette er “topedge” webserveren og er en lisensiert webserver, i motsetning til Apache som er en gratis open-source programvare. 

Alle OnNet sine webhotell kjører en Litespeed webserver i motsetning til våre konkurrenter som stort sett tilbyr Apache webserver siden dette er en gratis programvare.

I utgangspunktet kan en webserver kun vise nettsider som er utviklet i HTML/XHTML, men ved å installere ulike servertillegg kan de også kjøre nettsider som er utviklet i andre programmeringsspråk. De vanligste servertillegget som de fleste webservere installerer er Perl og PHP Extentions som gjør det mulig å kjøre nettsider som utviklet i Perl og PHP. Alle OnNet sine webhotell kjører på siste versjon av PHP og Perl, men det er også mulig å velge en av de siste fem PHP versjonene i kontrollpanelet (cPanel) til webhotellet.

Ettersom det er webserveren som genererer nettsidene brukerne får, er webserveren kanskje den mest kritiske tjenesten ett webhotell må ha.

Les også:

Bestill webhotell

Start med å sjekke om domene du ønsker er ledig

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.