.no domene (dot-enno)

.no domene (dot-enno)2018-06-21T20:50:45+00:00
Godkjent Norid registrar

Godkjent Norid registrar siden 1998

.no (dot enno) er topp-domene for Norge, og administreres av det statlige organet Norid. For å bestille et .no domene må dette bestilles av en godkjente Norid-registrar.

OnNet er en av Norges eldste.no registrarer.

Kjennetegn:

.no har en sterk posisjon i folks bevissthet. Det står for kvalitet og sikkerhet, og garanterer at eieren bak adressen har en juridisk tilknytning til Norge. Det viser flere undersøkelser.

At eieren kan spores enkelt gjennom et WHOIS-oppslag og holdes juridisk ansvarlig i norsk rett er noe mange norske forbrukere setter høyt, når de kommenterer hvorfor de har større tillit til .no domener enn andre domener, f.eks. .com eller .eu.

I Google, som står for 60% av trafikken i Norge, rangerer .no høyere enn andre topp-domener når nettsidens målgruppe er nordmenn og nettsidene er skrevet på norsk. Dette er derfor en god grunn for å velge et .no domene hvis nettstedets målgruppe er nordmenn og nettsidene er skrevet på norsk.

Hvem kan registrere .no?

Etter 17 juni 2014 kan .no registreres av alle norsk registrerte foretak i Foretaksregisteret og av alle norske statsborgere over 18 år.

Regelverk:

Alle som ønsker å registrere et .no domene er pliktig til å sette seg inn i regelverket Norid har utarbeidet for alle som ønsker å eie et .no domene.

For å bekrefte at søkeren har lest og gjort seg kjent med dette regelverket krever Norid at alle søkere fyller ut en elektronisk egenerklæring. Dette elektroniske dokumentet må søkeren så sende til post@www.onnet.no for at registraren skal kunne sluttføre registrerings prosessen.

Priser og betingelser:

  • Registrering: NOK 40.- ved bestilling av bare domene. Gratis ved bestilling av webhotell samtidig.
  • Flytting: NOK 0.-. Det koster ingenting å flytte et .no domene til OnNet. Det eneste du trenger er å oppgi AuthCode for ditt domene.
  • Årsavgift: NOK 95 per år. Regnes fra registrerings dato til domenet.
  • Fornyelse : Alle domener blir automatisk fornyet for 1 år om gangen til det sies opp. Domene må sies opp minimum 30 dager før fornyelse.

Hvilke .no domener kan registreres?

Alle ledige domener som ikke er forbudt kan registreres. Følgende domener er ikke tillatt å registrere under .no. I tillegg kreves det:

  • Minimum antall tegn: 2 tegn
  • Maksimum antall tegn: 63 tegn
  • Tillatte tegn: Alle norske bokstaver, tall og bindestrek. Det anbefales ikke å bruke nordiske tegn, dvs. æ, ø og å i et domene.

Hvor mange .no domener kan jeg eie?

En person eller organisasjon kan eie inntil 100 stk. .no domener.

Hvordan bytte eierskap på et .no domene?

Ønsker du å bytte eierskap på et .no domene må dagens eier fylle ut et eieroverføringskjema som undertegnes og sendes til post@www.onnet.no. Deretter må den nye eieren fylle ut en ny egenerklæring for domene for å bekrefte at de har gjort seg kjent med reglene for .no domener. Også denne egenerklæringen må sendes til post@www.onnet.no.

Hvordan bytte navnetjenere på et .no domene?

Du kan endre alle deler av sonefilen til ditt domene gjennom sonefil-editoren i kontrollpanelet og peke det til andre domener. Det eneste du ikke kan gjøre er å bytte navnetjener for domene. Det må meldes inn av registraren til Norid og tar normalt inntil 1 dag. Benytt denne siden for å gjøre dette.

Hvordan oppdatere whois informasjonen til et .no domene?

Endringer i WHOIS-informasjonen må rapporteres inn til Norid, og koster kr. 98.-. Slike endringer krever imidlertid at du benytter denne siden.

Hvordan avslutte et .no domene?

Hvis du ønsker å flytte ditt domene fra OnNet til en annen registrar eller å avslutte domene du har registrert hos Norid må du si opp domene hos OnNet senest 30 dager før neste fornyelsedato. Den finner du ved å slå opp domene i WHOIS og se på datoen domene ble utløper (exipire), alternativt når det ble registrert (created), da opprettelsedatoen også er fornyelsesdatoen.

Sies domene ikke opp før 30 dager før denne datoen fornyer Norid domenet automatisk domene for ytterligere 1 år og du må vente 1 år til før domene utløper. Klikk her for å avslutte et domene.

Domeneguide

Les vår domeneguide hvis du har flere spørsmål knyttet til dette topp-domene eller trenger råd og tips for å velge korrekt domene til din virksomhet, private side eller ide.