Selv om WordPress er verdens mest brukte publiseringsløsning er WordPress ikke laget for å gi en best mulig rangering i søkeresultatene til Google. Faktisk mangler WordPress all basic funksjonalitet som kreves for å oppnå en god rangering i søkeresultatene til Google. F.eks. muligheten til å angi siden eller innleggets title-tag, meta-descriptions, lage nofollow linker og sitemaps. 

Heldigvis er dette ikke noe problem, da det finnes en rekke tillegg du gratis kan installere for å tilføre WordPress den manglende SEO funksjonaliteten. Vi skal på denne siden se litt nærmere på de tilleggene vi anbefaler alle WordPress brukere å installere, hvis de ikke allerede har andre lignende tillegg.

All in One SEO Pack

All in One SEO Pack er et tillegg som tilfører WordPress mesteparten av den funksjonaliteten som kreves for å oppnå en høy rangering i Google. Tillegget er derfor blitt ett av de mest populære tilleggene til WordPress, med over 50 millioner nedlastninger siden 2007.

Noen av de mange funksjonene i dette tillegget er:

  • Title og meta description – legger til muligheten til å lage individuelle title tag og meta description til hver enkelt side og innlegg. Disse kan settes til å bli fylt automatisk ut, basert på innholdet, eller du kan velge å angi dette manuelt for hver enkelt side og post.
  • XML Sitemap – lager og publiserer nettstedets sitemap til Google og Bing slik at de blir klar over alle dine sider, innlegg og bilder
  • Google AMP support (Accelerated Mobile Pages)
  • Google Analytics support
  • Avangsert Canonical URLs
  • Robots.txt – muligheten til å lage og redigere en dynamisk robots.txt fil via WordPress Dashboard
  • Tilgjengelig på 57 språk, deriblant norsk.
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Personvernerklæring.
I Accept

 

Det eneste minuset med dette tillegget er at det gjør sidene dine litt tregere, da dette er et stort og tungt tillegg til WordPress. 

Last ned All-In-One SEO Pack

Broken Link Checker

Linker som ikke virker ødelegger ikke bare brukeropplevelsen, men skader også siden rangering i Google sine søkeresultater.

Broken Link Checker er et tillegg som konstant skanner alle dine sider og innlegg for linker, før de sjekker at de faktisk fungerer. Finner den linker som ikke lenger virker får du beskjed om dette via WordPress Dashbord slik at du enkelt kan fjerne eller endre dem.

Last ned Broken Link Checker

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps er ett tillegg som automatisk genererer en sitemap over nettsidene og innleggene dine og leverer dem inn til Google. Et tillegg som gjør at Google blir klar over alle dine nettsider og innlegg og kan rangere dem riktig i sine søkeresultater. Et populært tillegg med mer enn 2 millioner installasjoner.

Last ned Google XML Sitemaps

Markup (JSON-LD) structured in schema.org

For å komme høyt opp i søkeresultatene til Google må Google forstå hvordan sidene dine er bygd opp. Markup (JSON-LD) structured in schema.org er et tillegg som gjør det mulig å inkludere schema.org JSON-LD syntax markup på sidene og innleggene dine. Ikke bare forbedrer dette rangeringen i Google, men gir også en bedre presentasjon av selve nettstedet i søkeresultatene. Et anbefalt tillegg.

Last ned Markup (JSON-LD) structured in schema.org

Gratis e-bok om søkemotoroptimalisering

Når du har installert tilleggene over har du grunnmuren du trenger for å søkemotoroptimalisere sidene og innleggene dine. Nå gjenstår det bare å bruke verktøyene og lære seg hvordan du skal skrive og markere teksten og bildene i dine sider og innlegg for høyest mulig rangering i søkeresultatene til Google.

For å hjelpe deg med dette har vi skrevet en e-bok sammen med e-læringsportalen eStudie.no om hvordan du skal gå frem for å søkemotoroptimalisere sidene dine for Google. Denne e-boken er gratis for alle OnNet sine kunder. Det er bare å logge seg inn på vår KundeWeb og laste ned e-boken derfra.