Hvis OnNet er registrar for ditt domene, dvs. hvis domene ligger hos OnNet, har du gratis URL-forwarding inkludert i domene prisen. Det eneste du trenger å gjøre er å logge inn på ditt kontrollpanel for å gjøre dette.

Gå til kontrollpanelet for dine domene tjenester

 

Hva er URL peking (forwarding)?Hvordan sette opp en URL-forwarding?Bestill URL-forwarding

Hvorfor ha denne kryptiske adressen til hjemmesidene dine?

          www.online/home/~kariottesen/index.html

Når du kan ha denne:

          www.kariottesen.com

Hva er URL-forwarding (peking)?

URL-forwarding, URL-videresending og peking er tre ord som betyr det samme og som brukes om hverandre.

URL forwarding” går ut på at vi peker ditt domene (f.eks. http://dittdomene.no) til en annen nettadresse (f.eks. http://eksempel.com/produkt/hj45.php?1253).

Etter at dette er gjort kommer de som skriver inn ditt domene til den nettadressen domene peker til. Dette kan f.eks. være en gratis tjeneste som du har gjennom ditt bredbånd abonnement.

Eksempel:

La oss si at du er i samme situasjon som Kari Ottesen, som har en liten frisørsalong og hjemmesider liggende gratis på serveren til Telenor under en kryptisk adresse som det er umulig for hennes kunder å huske. Kari har nå kjøpt domene kariottesen.com. Med URL videresending kan hun nå be sine kunder å skrive www.kariottesen.com og de vil deretter automatisk komme til hjemmesidene som ligger på adressen www.online/home/~kariottesen/index.html. Enkelt ikke sant? Hun har nå fått en personlig identitet ute på Internett, en nettadresse som er langt enklere for hennes kunder å huske og en adresse hun kan bruke i sin markedsføring.

Ulike former for URL-forwarding (peking)

Vi skiller mellom:

 • Midlertidig re-direct, også kalt 401-redirect, da dette er serverstatusen webserveren returnerer når noen spør etter domene.
 • Permanent re-direct, også kalt 301-redirect, av samme brunn som midlertidig re-direct.

Forskjellen mellom disse to formene for re-direct er selvforklarende. De midlertidig skal søkemotorene og andre som spør etter domene eller den spesifikke URLèn oppfatte som midlertidige og dermed ikke lagre, mens de permanente er ment å gjelde for “alltid” og er derfor noe søkemotorene og andre må ta seriøst.

Av denne grunn anses kun permanente – 301 re-direct – som søkemotorvennlig URL-forwaring.

Hvordan sette opp URL-forwarding (peking)?

Disse formene for re-direct kan sette opp på forskjellige måter: De vanligste er:

 • .htaccess-filen. Du kan legge inn alle former for re-direct i .htaccess-filen til ditt domene (krever at du har et webhotell)
 • head-seksjonen til oppstartfilen til domene (index.htm/html/asp/aspx) eller i head-seksjonen til den filen du ønsker å re-directe. Krever HTML-kunnskaper.
 • på webserveren – dette er den tryggeste, kraftigste og enkleste form for re-direct, og den metoden vi anbefaler.

Fremgangsmåten er som følger:

 1. Logg inn på kontrollpanelet for domene. Klikk på “Redirect” iconen i “Domain” seksjonen til kontrollpanelet.
 2. Velg hvilket domene du ønsker å re-directe hvis du har flere fra drop-down menyen
 3. Velg om dette skal være en 301- eller 401-redirect fra drop-down menyen under “Type”
 4. Angi hvilken URL folk skal komme til når noen skriver ditt domene eller den spesifikke URLèn du har angitt i feltet “redirects to”.
 5. Velg “Redirect with or without www.” hvis du ønsker at folk skal komme til ovenstående URL, uavhengig av om de skriver www. foran URLèn du har redirectet eller ikke.
 6. Klikk “Add” for å legge til denne re-directen

Du har nå satt opp en redirect fra ditt domene eller en bestemt URL til en annen URL (domene). Alle som skriver din URL (adressen du redirecter) blir nå automatisk videresendt til adressen du anga i feltet “redirects to”.

YouTube videoen under viser akkurat hva jeg har forklart.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Personvernerklæring.
I Accept

Bestill URL-forwarding (peking)

Ønsker du av ulike grunner ikke logge inn på ditt kontrollpanel og sette opp en URL-peking til domene, kan du få oss til å gjøre jobben for deg, Fyll i så fall ut skjemaet under.

[si-contact-form form=’6′]