OversiktHva er WordPress?InstallerTema & tilleggSupport

WordPress webhotell med cPanel (kr.99/år)

WordPress

Verdens mest brukte publiseringsløsning

WordPress er med over 100 millioner installasjoner idag utvilsomt verdens mest brukte programvare for å lage og vedlikeholde nettsteder. 

WordPress inngår som en del av programvarepakken Fantastico som følger med våre Linux webhotell. Her finner du over 500 open-source programmer du fritt kan velge mellom installere og bruke som en del av ditt nettsted.

WordPress

Sett opp egne hjemmesider gratis på 1-2-3

WordPress installerer du selv via cPanel – kontrollpanelet for ditt webhotell – med tre museklikk. Klikk på fanen “Installer WordPress” øverst på denne siden for å se hvor enkelt dette er.

Etter at du har installert WordPress er det bare å laste ned det webdesignet (temaet) du ønsker å benytte fra WordPress.org gjennom kontrollpanelet til WordPress. Det samme kontrollpanelt bruker du også til å installere alle de tilleggsfunksjonene du måtte ønske å inkludere i ditt nettsted. Også disse kan du laste gratis ned fra wordpress.org. Klikk på fanen “Tema & tillegg” for å se hvor enkelt dette gjøres.

Google & SEO

WordPress og søkemotoroptimaliserte servere

WordPress er OnNet sin utviklingsplattform. Våre servere er derfor optimalisert for å kjøre WordPress perfekt. Våre servere er også søkemotoroptimaliserte for å sikre deg en optimal plassering i søkemotorenes søkeresultater. Det skal ihvertfall ikke være servernes skyld at du ikke får en førstesideplassering i søkeresultatene.

I tillegg kan vi bistå deg med å utvikle avanserte WordPress nettsteder fra grunnen av eller implementere nye funksjoner hvis du trenger hjelp med dette. Se WordOnNet for nærmere informasjon om disse tjenestene.

support

WordPress supportavtale og ressurssenter

Siden WordPress er OnNet sin utviklingsplattform kan vi tilby deg å tegne en WordPress supportavtale som gir deg tilgang til våre WordPress teknikkere som du kan stille de utviklingsspørsmålene du måtte ha vedrørende dine egne WordPress sider. Det eneste som kreves for å inngå en slik supportavtale er at nettstedet ditt ligger hos OnNet.

Går du til WordOnNet finner du i tillegg all dokumentasjonen du trenger for å ta i bruk WordPress og de tilleggene vi kan anbefale at du installerer som en del av ditt nettsted for å sikre, søkemotoroptimalisere og tilføre nettstedet ditt de vanligste funksjonene.

Går du til vår nettavis – IKTnytt.no – finner du her en egen WordPress seksjon med de siste WordPress nyhetene. Går du hit regelmessig holder du deg oppdatert om hva som skjer i WordPress samfunnet.

Hva er WordPress?

Med over 100 millioner aktive nettsteder er WordPress i dag verdens mest populære CRM-system. Med CRM system menes:

– et webbasert online program for å lage nettsider og blogger som ser helt fantastisk ut på noen minutter

WordPress er et  GPL -lisensiert publiseringsverktøy basert på en  åpen kildekode. WordPress er skrevet i PHP og benytter en MySQL database til å lagre dataene. WordPress kjører best ved bruk av en Apache web server på en Linux plattform. Vi har derfor valgt denne plattformen for WordPress.

WordPress

gpl-logo

open-source-logo

php-logo

mysql-logo

apache-logo

WordPress gir deg en stabil og sikker hjemmeside- og blogg plattform, med et hav av tilpasningsmuligheter. Du blir ikke låst av en masse begrensninger. Du finner alltid en plug-ins for å utvide WordPress med akkurat den funksjonaliteten du er på utkikk etter.

Webdesignet kan du selv velge fra 1000-vis av maler (themes) som du har tilgang til via Dashbordet til WordPress eller du kan lage det selv fra grunnen av. Funksjonene du ønsker å ha med, f.eks. “Del på Facebook” og “Kontakt skjema“, velger du fra et plug-ins artiv med over 20.000 plug-ins tilgjengelig. Du kan også lage dem selv fra grunnen av, men det beste er: – ALT ER GRATIS!

Klikk her for å se hvor enkelt det er å finne og installere et themes og plug-ins til ditt nettsted, eller se YouTube videoen under som viser hvordan du lager et WordPress nettsted fra start til end. Flere eksempler finner du ved å søke på YouTube.

WordPress optimalisert webhotell

Siden WordPress er OnNet sin utviklingsplattform er våre Linux webhotell optimalisert for å kjøre nettopp WordPress. Du er dermed garantert å møte problemer med din WordPress installasjon eller nettsted hvis du legger ditt nettsted hos OnNet.

Norges første søkemotoroptimaliserte webhotell

Etter å ha jobbet profesjonelt med søkemotoroptimalisering siden 1998 har vi skaffet oss en unik kompetanse innenfor søkemotoroptimalisering. En kompetanse vi lar komme våre kunder til gode på alle mulige måter. F.eks. var vi de første i Norge som tilba søkemotorvennlige webhotell med en infrastrukturen og serverne oppfyller alle krav Google, Bing, Yahoo og Facebook stiller til et webhotell. I tillegg finner du over 100 WebMaster og SEO verktøy inkludert i vår KundeWeb.

Hvordan installere WordPress?

Logg først inn på cPanel – kontrollpanelet for ditt webhotell. Innlogging siden får du tilgang til ved å skrive “/cpanel” etter ditt domene. F.eks. http://www.eksempel,no/cpanel/ hvis eksempel.no er ditt domene.

Se etter iconet “Fantasico“, som er plassert nederst i hovedmenyen under “Software/Services“.

fantastico-icon

Når du klikker på Fantastico ikonet kommer du til Fantastico de Luxe sin hovedmeny. Siden til Fantastico er brutt ned i to deler, den venstre menylisten fo programvare (markert med rødt) og kroppen beskrivelse (i blått).

Den venstre menyen er en liste over tilgjengelig programvare du kan installere via Fantastico, mens den høyre viser programvare informasjonen til det programmet du klikker på. Klikker du f.eks. på WordPress vil du få opp et skjermbilde som dette i høyre del:

fantastico-install

Nå er det bare å klikke på “New installation” for å installere WordPress på ditt webhotell som en del av hjemmesidene dine. Etter at du klikker på “New installation” vil du komme til en konfigurasjonsside hvor du blir bedt om å angi i hvilken mappe du ønsker å installere WordPress i, samt hvilket brukernavn og passord du ønsker å bruke for å logge på programvaren etter installasjonen. Etter at du har angitt dette, installerer Fantastico selv WordPress på korrekt måte og redirecter deg til innlogginssiden til WordPress.

Deretter er det bare å logge inn på Dashbordet til WordPress og begynne å sette opp webdesignet (themes) og funksjonene (plug-ins) du ønsker å ha med i ditt nettsted.

Velg tema (design) til ditt nettsted

Etter at du har installert WordPress må du velge et webdesign til ditt nettsted. Ønsker du ikke å lage det selv fra grunnen av, kan du velge et ferdig themes fra WordPress.org, hvor du finner rundt 2.000 gratis themes du kan laste ned og installere som en del av din WordPress installasjon.

YouTube videon under viser hvordan du installerer et WordPress themes.

Tillegg (funksjoner) til ditt nettsted

Etter at du har valgt webdesign (themes) til ditt nettsted, er neste oppgave å finne og installere de plug-ins du trenger for å tilføre nettstedet den funksjonaliteten du er på utkikk etter.

Går du til WordPress.org finner du over 26.000 ulike plug-ins du gratis kan laste ned og installere som en del av ditt WordPress nettsted.

YouTube videon under viser hvordan du intallerer en plug-ins.

finne de riktige plug-insene kan ofte være en oppgave p.g.a. det store utvalget og den ujevne kvaliteten. Det finnes imidlertid utrolig mange bra plug-ins som kan anbefales. Under finner du våre utvalgte plug-ins; – Sortert etter emen:

WordPress supportavtale

Hvis du har et nettsted utviklet i WordPress kan du tegne en egen WordPress supportavtale til nettstedet ditt hvis du har et webhotell hos OnNet.

En WordPress supportavtale gir deg ubegrenset tilgang til OnNet sine WordPress teknikere, utviklere og designer, både på telefon og e-post. Til dem kan du stille alle de spørsmål og utfordringer du har med ditt nettsted, og de vil prøve å gi deg de rådene og tipsene du trenger for å løse dem.

Telefonsupporten er tilgjengelig mandag-fredag mellom kl. 08:00 – 15:00, mens e-postsupporten er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Disse forespørslene besvares innen 12 timer.

En WordPress supportavtale koster kr. 498/år og gjelder for ett domene og nettsted.

WordPress supportavtalen kan du tegne samtidig som du bestiller ditt Linux webhotell eller du kan fylle ut skjemaet under hvis du allerede er en eksisterende kunde.

support

Bestill en WordPress supportavtale

Hvilket domene bestilles supportavtalen til?

Jeg bestiller herved en WordPress supportavtale til kr. 498/år til ovennevnte domene.

Ditt navn

E-post

Passord til KundeWeb