Webhotell – fra Kr. 99/år

Webhotell – fra Kr. 99/år2018-12-10T00:24:36+00:00

Bestill domene & webhotell

Start med å sjekke om domene er ledig!

.no domene (kr. 99) + webhotell (kr. 99) = kr. 198/år 

Flytt domene & webhotell

Det er gratis å flytte domene til OnNet.

Webhotell pakker og priser

Velg mellom 5 webhotell størrelser:

 1-stjerne2-stjerner3-stjerner4-stjerner5-stjerner
PrisKr. 99/årKr. 199/årKr. 299/årKr. 399/årKr. 499/år
Lagringsplass1 GB3 GB5 GB10 GB20 GB
TilleggsdomenerIngen2 domener3 domenerUbegrensetUbegrenset

Inkludert i alle webhotell pakkene er :

 • cPanel *)
 • WordPress
 • Fantastico *)
 • Web-disk *)
 • Fri trafikk
 • Besøksstatistikk
 • Gratis SSL *)

 • E-postkontoer (ubegr. antall)
 • POP3, IMAP, SMTP, WebMail
 • Spamfilter
 • PHP 5/7
 • mySQL (ubegr. antall)
 • FTP/SFTP (ubegr. antall)
 • Sub-domener (ubegr. antall)

 • 24 timer overvåking
 • 99,9% oppetidsgaranti
 • 1 GB/sek linje
 • Norske servere
 • Fri telefon og mailsupport
 • 3 gratis e-bøker
  *) Gjelder ikke Windows webhotell

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en pakke som inneholder lagringsplassen og de tjenestene du trenger for å kunne legge ut egne nettsider og e-postkontoer. I praksis er et webhotell en samling server tjenester som erstatter behovet for egne servere.

Tjenestene setter du selv opp og styrer gjennom et kontrollpanel (cPanel eller Plesk) som følger med webhotellet. 

Hva er et webhotell?

Tilleggsdomener – del ditt webhotell med flere domener

Våre webhotell støtter Tilleggsdomener.

Tilleggsdomene betyr at du kan kjøpe et webhotell som du deler med flere domener. Det vil si at du kan dele opp webhotellet i flere mindre webområdeer slik at du kan legge ut egne nettsider til alle dine domener uten å måtte kjøpe et separat webhotell for hvert enkelt domene. Noe som gjør at du sparer enorme beløp hvis du har flere domener og nettsteder.

Hvor mange tilleggsdomener som inngår i Webhotellet er angitt i pakkeoversikten over.

add-on

Webhotell platformer: Linux og Windows

linux-windows

Siden 1997 har vi tilbydd både Linux webhotell  og Windows webhotell for å kunne dekke alle behov du måtte ha. 

Valg av serverplattform har ingenting å si for om du selv bruker Windows eller Mac på din maskin. Begge plattformene kjører like bra på alle Mac, Windows, iOS og Android enheter. Forskjellen ligger i hvilket operativsystem og teknologier serveren serveren selv benytter.

Vi anbefaler alle som ikke har utviklet nettsidene sine i ASP.net å velge et Linux webhotell. Dette fordi Linux plattformen er mer stabil, fleksibel, skalerbar, sikrere og kraftigere enn Windows plattformen som kun anbefales til dem som har utviklet nettsidene sine i ASP.net.

Linux webhotell

Linux har vært den dominerende plattformen på Internett de siste 20 årene. Benyttes idag av over 60% av alle nettsteder i verden. Tjenestene styrer du selv gjennom cPanel – verdens mest benyttede kontrollpanel – som følger med.

Linux webhotell

bestselger

Windows webhotell

Windows er plattformen for dem som trenger støtte for ASP.NET, MS SQL og andre Microsoft teknologier som kun kan kjøres på et Windows webhotell. Tjenestene styrer du gjennom kontrollpanelet Plesk.

Windows webhotell

windows-webhotell

Linux vs. Windows servere

Under finner du en sammenligning av hvilke teknologier våre Linux og Windows webhotell støtter. Gå igjennom denne listen slik at du er sikker på å få et webhotell som støtter de teknologiene du har tenkt å benytte.

TeknologiLinux Windows
OperativsystemCentOSWindows Server2012
Web serverApacheIIS
KontrollpanelcPanelPlesk
FantasticoDeLuxe
WordPress
DNS Editor
Web-disk
FTP
PHP 5
PHP 7
Python
Perl/CGI
Cron Job
ASP
ASP.NET
JavaScript
COM objekter
MySQL
MS SQL
MS Access

Webhotell teknologier

Klikk på den teknologien du ønsker nærmere informasjon om.

HTML og CSS2018-08-22T13:23:25+00:00

html-css

HTML/HTM

HTML standarden er et universelle språk for formatering av en nettside.

Alle våre webhotell har full støtte for alle versjoner av de universelle markeringsspråkene HTML/HTM, XHTM/XML og CSS. Det er bare å laste opp disse filene til din root på webhotellet og filene vil virke uten at du trenger å gjøre noe som helst i ditt kontrollpanel.

HTML står for “HyperText Markup Language”, og benyttes av mange andre språk for å angi hvordan dataene på en side – f.eks. en PHP, ASP og ASPX side – skal vises. Rene HTML-sider har alltid et filnavn som slutter på .html eller .htm.

HyperText Markup Language (HTML, hypertekstmarkeringsspråk) er et markeringsspråk for formatering av nettsider med hypertekst og annen informasjon som kan vises i en nettleser. HTML benyttes til å strukturere informasjonen og kan delvis brukes til å beskrive utseende og semantikk i et dokument.

HTML ble opprinnelig definert i 1989 av Tim Berners-Lee og Robert Caillau og videreutviklet av IETF til den internasjonal standarden ISO/IEC 15445:2000. Siden den gang har HTML-spesifikasjonene blitt holdt oppdatert og videreutviklet av World Wide Web Consortium (W3C).

CSS

Alle våre webhotell har full støtte for alle versjoner av CSS uten at du trenger å gjøre noe som helst annet enn å laste opp filene dine..

Cascading Style Sheets (CSS) er et språk som brukes til å definere utseende på filer skrevet i HTML eller XML. Prinsippet er at HTML- eller XML-dokumentet utelukkende skal beskrive struktur og semantikken, mens oppsett, farger og annen stilinformasjon skal beskrives ved hjelp av CSS.

Stilinformasjonen kan integreres i selve dokumentet eller skilles ut som en egen fil med endelsen .css. Et ubegrenset antall dokumenter kan peke til og styres av samme .css-fil, noe som er styrken i CSS: Ved å endre på en fil, kan man endre fargebruk, bakgrunnsbilder osv. i alle dokumenter som peker til CSS-filen.

Eksempel:

body {
background-color: #ff0000;
color: #ffffff;
}

Her setter man bakgrunnsfargen til rød ved hjelp av background-color og HEX-koden #ff0000 samt tekstfargen til hvit.

Man peker til CSS dokumentet med denne HTML-koden:

<link rel="stylesheet" href="mappe/filnavn.css" type="text/css" />

Den første versjonen av CSS ble utviklet av Håkon Wium Lie og Bert Bos i 1994. Idag er det W3Cs CSS Working Group, hvor Lie og Bos begge er medlemmer, som oppdaterer CSS-spesifikasjonen.

Med versjon 2 av CSS kom medietyper (media types) inn i spesifikasjonen. Medietyper gjør det mulig å definere ulik stil for det samme dokumentet avhengig av hvor og hvordan det blir brukt. For eksempel brukes medietypen “screen” for vanlig pc-nettleservisning, mens “handheld” er for mobiltelefoner og andre mindre skjermer, “print” for utskrift og “projection” for visning på storskjerm.

XHTM/XML2018-08-22T13:26:01+00:00

I likhet med HTML-standarden er XHTM/XML en universiell standard for formatering av nettsider som alle våre webhotell støtter uten at du trenger å foreta deg noe som helst annet enn å laste opp filene dine via ftp.

Hva er XHTM/XML

XHTML er W3Cs etterfølger til HTML-standarden. Av den grunn ser mange på XHTML som den «nyeste versjonen» av HTML, men i virkeligheten er dette en egen, parallell standard. W3C anbefaler at man bruker enten XHTML 1.1, XHTML 1.0, eller HTML 4.01 når man lager nettsider.

XML (Extensible Markup Language) er et universelt og utvidbart markeringsspråk og en forenklet videreføring av SGML. XML er et verktøy for deling av strukturerte data mellom informasjonssystemer, særlig over internett. XML brukes imidlertid også til koding av dokumenter og som kommunikasjonsmiddel mellom ulike informasjonssystemer og dataformater. Filformatet .xml organiserer data i en hierarkisk struktur. Formatet er et vanlig tekstformat, leselig for mennesker, der merker, eller tagger, gir informasjon om hva innholdet er.

Spesifikasjonen av XML, som gis ut av W3C, fastsetter et metaspråk som andre språk kan defineres ut fra. De eksakte kravene til et konkret språk som bygger på XML fastsettes av en DTD eller et XML-skjema. Noen kjente språk som bygger på XML er RSS, XHTML, MathML og Scalable Vector Graphics (SVG).

Kilde: WikiPedia.

ASP (Active Server Pages)2018-08-22T13:28:00+00:00

ASP er en forkortelse for «Active Server Pages», og er en serverteknologi som krever et WIndows webhotell. Alle våre Windows servere har automatisk støtte for ASP, uten tillegg i prisen.

ASP er et server-side scripting-miljø utviklet av Microsoft som brukes for å bygge interaktive web-sider og kraftige web-applikasjoner på Windows webservere (programmeringsspråk). Programmeringsspråket har idag blitt erstattet med ASP.NET, men brukes fortsatt av mange utviklere.

Hvordan virker en ASP (Active Server Page) fil?

Når serveren mottar en forespørsel etter en ASP-fil, prosesserer den server-side scripts (scripts som blir kjørt på serveren) som ligger i filen, for så å bygge den siden som skal sendes til browseren. I tillegg til å inneholde server-side scripts, kan ASP-filer også inneholde HTML (inkludert client-side scripts) samt kalle komponenter (som er registrert på serveren) for å utføre forskjellige oppgaver, f.eks. å koble seg til en database. Scriptspråket som benyttes i ASP-filer er enten JScript eller VBScript.

 • ASP er basert på Microsoft-teknologi
 • ASP står for «Active Server Pages«
 • ASP er et program som kjøres i IIS
 • IIS står for Internet «Information Server«
 • IIS kommer som en gratis komponent med Windows 2000/2003 server og kan ikke kjøres på en Linux server.

Kort om en ASP-fil

 • En ASP-fil er det samme som en HTML-fil
 • En ASP-fil kan inneholde tekst, HTML, XML og scripts
 • Scripts i en ASP-fil kan kjøres fra serveren
 • En ASP-fil har endelse «.asp»
ASP.NET (.NET Framework)2018-08-22T13:29:16+00:00

ASP.NET (.NET Framework)

ASP.NET webhotellASP.NET er et programmeringsspråk fra Microsoft og etterfølgeren til Active Server Pages (ASP). Såvel ASP som ASP.NET kan kjøres på våre Winows Webhotell

Betegnelsen ASP.NET benyttes på nettsider som er utviklet ved bruk av .NET Framework teknologien til Microsoft. 

ASP.NET bygger på Common Language Runtime (CLR), og er et webapplikasjonsrammeverk som gir brukere muligheten til å programmere dynamiske websider, webapplikasjoner og webtjenester.

.NET framework versjoner

ASP.NET webhotell

Microsoft startet utviklingen av .NET Framework på slutten av 1990-tallet under navnet «Next Generation Windows Services (NGWS)«. Første beta versjon av .NET 1.0 ble lansert på slutten av år 2000, mens den første offisielle versjonen av .NET 1.0 kom februar 2002.

Hvordan ta i bruk og utvikle ASP.NET sider?

ASP.NET

Det eneste du trenger for å lage ASP.NET sider er et Windows webhotell. Dernest trenger du et program for å utvikle dine ASP.NET programmer. Til dette formålet kan du laste ned og installere den gratis programvaren Visual Web Deverloper fra Microsoft på din datamaskin. 

PHP2018-08-22T13:32:31+00:00

php-logo

PHP

PHP er idag verdens mest benyttede programmeringsspråk for å lage dynamiske nettsider og kan kjøres på alle våre webhotell.

Har du et Linux webhotell kan du via kontrollpanelet velge som du skal kjøre siste versjon av PHP 5 eller PHP 7. Våre Windows hotell tilbyr kun siste versjon av PHP 5.

PHP er et dynamisk, tolket og løst typet programmeringsspråk hovedsakelig brukt for å utvikle dynamiske nettsider. PHPs syntaks ligner C og Perl. Den vanligste implementasjonen av PHP er en fri og åpen versjon skrevet i C og distribuert av The PHP Group via php.net og SourceForge. PHP distribueres under PHP-Lisensen og kan fritt brukes av alle.

JAVA & JavaScript2018-08-22T13:33:42+00:00

Alle webhotell har støtte for JavaScript, men ikke JAVA

Hva er JAVA og JavaScript?

Java er et av verdens mest populær programmeringsspråk og er utviklet av Sun Microsystems. Programmet er såkalt åpen kildekode, slik at du gratis kan ta det i bruk.

Med Java kan du lage programmer som inkluderes som  en del av hjemmesidene dine. En av de mange fordelene med Java er at språket er plattform uavhengig. Det kan kjøres på Windows, Linux og Mac. Dette fordi det ikke er operativsystemet på maskinen din, men nettleseren din som tolker språket. Java kan ikke skade maskinen, fordi utviklerne har passet på å utelate funksjoner som oppretter, endrer og sletter filer.

Omtrent på samme tid som Java ble lansert, kom Netscape med sitt scriptspråk, Livescript, til bruk på websider. Det slo ikke noe særlig an, og da de så at Livescripts syntaks var nokså lik Javas, skiftet de navn fra Livescript til Javascript. Dette slo betydelig bedre an.

Det er viktig ikke å forveksle Java og Javascript, da de to i bunn og grunn har svært lite til felles. Javascript er mye mer lettfattelig en Java, og trenger ikke å kompileres (lages et eget program av) før bruk. Det kan i likhet med Java bygges inn i websider, men har ikke de samme bruksområdene.

Ikke alle nettlesere støtter Java og Javascript.

Har jeg støtte for Java og JavaScript?

Alle våre webhotell inkluderer støtte for Javascript, men ikke JAVA.

Python2018-08-22T13:35:34+00:00

pythonPython et et avansert programmeringsspråk som håndteres av non-profitt organisasjonen Python Software Foundation.

Alle våre Linux servere har støtte for programmeringsspråket Python.

Klikk her for å gå til deres offisielle hjemmeside for mer informasjon om Python og hvordan du benytter dette programmeringsspråket.

Perl/CGI2018-08-22T13:37:02+00:00

perl/CGIPerl er en forkortelse for «Practical Extraction and Report Language».

Dette er et språk som er optimert for enkelt å kunne scanne tekstfiler og skrive ut data i pene rapporter, og gjøre dette kjapt og effektivt. Dette gjør perl til et ypperlig verktøy for å søke gjennom logger og drive annet systemadministrativt arbeid, men det har i etterkant vokst til å bli så mye mer enn det.

Du har uten at du vet det sikkert brukt perl mange ganger på web. Hvis du har vært borti linker som heter noe med «cgi» er det høy sannsynlighet for at det ligger perl bak og kjører dem.

Perl er et såkalt scriptspråk, det krever ingen kompilator, men det krever at du har perl installert på webserveren. Perlprogrammer lager man som tekstfiler (f.eks i Notepad) og kjøres vha installert perl etterpå, eks slik: «perl mittskript.pl».

Perl kan brukes til nært sagt alt. Det finnes moduler for alle mulige og ikke mulige nettverksprotokoller og det er en stor brukerskare og mange utviklere.

Har jeg støtte for Perl/CGI?

Norske servere og infrastruktur

Serverparken er lokalisert i Oslo og knyttet direkte til NIX-punktet i Norge via en 1 GB/sek linje. Dette sørger for raske linjer for alle i Norge, at ingen data går utenfor landets grenser og en optimal lokal indeksering i Google.

Infrastruktur

norge

Gratis e-bøker

Alle som bestiller et domene eller webhotell får tilgang til 3 svært nyttige e-bøker som vi har utviklet i samarbeid med e-læringsportalen eStudie.no. Ved å logge deg inn på vår KundeWeb kan du laste ned:

 • Hvordan utvikle lønnsomme nettsider?
 • Hvordan implementere en lønnsom nettbutikk i eksisterende nettsted?
 • Hvordan søkemotoroptimalisere nettsidene?

FAQ

Har du spørsmål som du ikke fant svar på her viser vi til vår FAQ tjeneste hvor du finner svar på de vanligste spørsmålene vi får fra våre kunder.

FAQ