Linux og Windows webhotell – fra Kr. 99/år

Linux og Windows webhotell – fra Kr. 99/år2018-06-17T16:56:04+00:00

Bestill domene & webhotell

Start med å sjekke om domene er ledig!

Flytt domene & webhotell

Det er gratis å flytte domene til OnNet.

Webhotell pakker og priser

Prisen for våre Linux og Windows webhotell er identisk. Velg mellom 5 webhotell størrelser.

 1-sjerne2-stjerner3-stjerner4-stjerner5-stjerner
Lagringsplass:1 GB5 GB10 GB20 GB40 GB
Båndbredde:40 GB/mnd80 GB/mnd100 GB/mnd150 GB/mnd200 GB/mnd
Epost kontoer:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
Webmail:JAJAJAJAJA
Spamfilter:JAJAJAJAJA
DNS pekere:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
URL videresending:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
Sub-domener:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
Add-on domener:Ingen2 stk.3 stk.UbegrensetUbegrenset
FTP / SFTP:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
mySQL:UbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrensetUbegrenset
PHP/CGI-scripts:JAJAJAJAJA
Besøksstatistikk:JAJAJAJAJA
Ett klikk WordPress:JAJAJAJAJA
Servere i Norge:JAJAJAJAJA
Pris:Kr. 99/årKr. 299/årKr. 399/årKr. 499/årKr. 799/år

OnNet gir deg anledning til å velge mellom 5 ulikr webhotell pakker, hvor forskjellen mellom pakken er hvor stor lagringplass, båndbredde og antall add-on domener som er inkludert.

For de fleste normale nettsteder er båndbredden ikke noe du trenger å tenke på, da den er mer enn stor nok. Det du trenger å tenke på er hvor stor lagringsplass du trenger til:

 • Dine hjemmesider, bilder og filer
 • Databaser
 • Epostmeldinger
 • Loggfiler

Har du bare et normalt nettsted, uten e-postkontoer knyttet til domene holder det i de fleste tilfeller med ett 1-stjerners webhotell. Ønsker du å opprette e-postkontoer til domene trenger du minimum et 2-stjerners webhotell. E-postmeldingene som til enhver tid ligger i innboksene på serveren er normalt det som tar størst plass, så dette er det mest utslagsgivende for hvor stort webhotell du trenger.

 

Please click here if this helped you.
1 person found this helpful. Permalink


Hva er et webhotell?

webhotell

Et webhotell er det norske ordet for web hosting. Et uttrykk som defineres av Wikipedia som:

“A web hosting service is a type of Internet hosting service that allows individuals and organizations to make their own website accessible via the World Wide Web. Web hosts are companies that provide space on a server they own or lease for use by their clients as well as providing Internet connectivity, typically in a data center.”.

På godt norsk er et webhotell:

en tjeneste som innebærer at du leier plass på en serverplattform som gir deg tilgang til en webserver til dine hjemmesider, en ftp-server for dine ftp-kontoer, en mailserver for dine e-postadresser, en database server for dine databaser og så videre.

Hvilke tjenester som inngår i en webhotell pakke varierer fra leverandør til leverandør, plattform og en rekke andre faktorer.

Webhotell plattformer

Generelt skiller vi mellom to ulike webhotell plattformer:

 • Linux webhotell – servere som kjører med et Linux operativsystem
 • Windows webhotell – servere som kjører med Windos som operativsystem

Delte ressurser

Når du leier et webhotell får du ikke tilgang til egne servere som er dedikert domenets tjenester. Leier du et webhotell blir du plassert på en serverplattform som du deler med flere hundre andre domener med nettsider, eposttjenester osv.

Fordelen med et webhotell er at du sparer store beløp ved at kostnadene blir delt på et stort antall brukere istedenfor at du selv skal bære alle kostnadene. Dernest slipper du alt ansvar for drift, vedlikhold og feilsøking av serverplattformen. Leier du et webhotell er dette webhotell leverandørens ansvar – ikke ditt.

 

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


Et webhotell er en pakke som inneholder lagringsplassen og de tjenestene du trenger for å kunne legge ut egne nettsider og e-postkontoer. I praksis er et webhotell en samling server tjenester som erstatter behovet for egne servere. Et webhotell består normalt av to DNS-servere, en web-, ftp-, mySQL og en mail-server, slik som vist i illustrasjonen under. Tjenestene setter du selv opp og styrer gjennom et kontrollpanel som følger med webhotellet. 

Et Kontrollpanel er en nettside du kan logge deg på for å sette opp og administrere de tjenesten du leier av OnNet.

F.eks. navnetjenerne, også kalt DNS, til ditt domene, nettsider, ftp-kontoer, databaser eller e-postkontoer til ditt domene. 

Hvis du har et Linux webhotell så heter kontrollpanelet ditt cPanel, mens du har et Plesk kontrollpanel hvis du har et Windows webhotell. Har du bare en domeneparkering hos OnNet benytter du cPanel som Kontrollpanel. 

Hvis du bruker cPanel kan du skrive http://dittdomene.no/cpanel for å logge deg inn på ditt Kontrollpanel. Bytt ut dittdomene.no med ditt domenenavn. 

Hvis du bruker Plesk skriver du https://win1.onnet.no:8443/ for å logge inn på ditt Kontrollpanel.

Du kan finne ut om du har et Linux webhotell med cPanel eller et Windows webhotell med Plesk ved å taste inn ditt domene og klikke “Finn mine tjenester” på innloggingsiden til vår KundeWeb. Får du opp beskjeden om at du ikke har noen kontrollpanel så betyr dette at du har pekt domene til en annen webserver enn den webserveren som følger med webhoellet. Du må da sende en mail til post@www.onnet.no med ditt domene for for å finne ut av dette. 

 

Please click here if this helped you.
1 person found this helpful. Permalink


webhotell-server-tjenester

Prisen starter på kr. 99/år.

Velg om du ønsker et Linux webhotell eller Windows webhotell. Forskjellen er hvilket operativsystem og teknologier serveren er satt opp med. Prisen starter fra kr. 99/år. 

Et Linux webhotell er en server som har et Linux basert operativsystem.

På et Linux webhotell er det mulig å benytte alle Internett teknologier, bortsett fra ASP, ASP.NET, MS Access og MS SQL, som er Microsofts egne teknologier. Disse teknologiene krever en Windows server som benytter en IIS – Internet Information Services som web server.

Grunnen til at mange elsker denne plattformen skyldes ikke bare at den er den mest stabile og lettkjørte plattformen (gir deg mest datakraft tilbake for pengene). Mange velger denne plattformen på grunn av det store mangfold av gratis programvare som du kan implementere i nettsidene dine.

Hvis du snakker med et Fortune 500 selskap, vil de fortelle deg at Linux kjører alt hos dem. Operativsystemet har blitt så dominerende de siste ti årene at det er blitt selve fundamentet for databehandling på tvers av geografiske områder, markeder og bransjer. Det er ingen tilfeldighet at militæret, verdens eneste romstasjon og byen Munchen i Tyskland nylig valgte å gå for Linux som sitt operativsystem.

Ser vi på verdens Top500 supercomputer list for Juni 2013, kjørte 476 av de 500 raskeste “superdatamaskinene” i verden på Linux. De første 44 supermaskinene på listen var alle Linux maskiner. Noe som sier litt om hvor raske og pålitelige disse systemene er.  

Please click here if this helped you.
1 person found this helpful. Permalink


Et Windows webhotell er en serverplattform som benytter en server versjon av Windows som operativsystem, med Internet Information Services (ISS) på toppen som web server. Dette gjør det mulig å kjøre Microsoft sine egne patenterte teknologier som kun kan kjøres på en Windows Server.

Disse teknologiene er:

 • ASP (Active Server Pages)
 • ASP.NET (.NET frameword)
 • MS Access
 • MS SQL
 • Silverlight

Kun 18% av verdens web servere er i dag en Windows Server med IIS, noe som skyldes flere forhold. De viktigste grunnene er:

 • Windows er et lisensbelagt operativsystem, hvor lisensen er relativ kostbar i forhold til andre operativsystemer
 • Windows er ikke en åpen kildekode, noe som gjør det vanskelig å tilpasse og videreutvikle systemet til egne behov.
 • Windows er et integrert system hvor en vanlig bruker kun benytter rundt 5% av systemets funksjoner. Noe som gjør systemet både kompleks og unødvendig tungt, da 95% av ressursene systemet laster ikke er i bruk.

Resultatet av ovenstående forhold er dårligere  brukervennlighet, fleksibiliteten, skalerbarheten, stabiliteten, sikkerheten og hastighet enn de Linux baserte systemene.

Ingen av de 100 raskeste superdatamaskinene i verden er en Windows server. På listen over de 500 raskeste superdatamaskinene i verden kom den første Windows serveren på en 187 plass i verden, og den kjørte en Windows High Performance Computing (HPC) 2008 versjon av Windows Server.

Vi anbefaler kun Windows webhotell til dem som er avhengig av Microsoft sine webteknologier.

Please click here if this helped you.
1 person found this helpful. Permalink


Linux plattformen er med en markedsandel på over 60% den dominerende webplattformen på Internett. Her kan du kjøre alle teknologier, bortsett fra ASP.NET, MS Access og MS SQL som krever et Windows webhotell.

Hvorfor velge Linux webhotell?

Linux webhotell pakkerÅrsaken til at anbefaler Linux webhotell til alle som ikke har laget sidene sine i ASP.NET skyldes at Linux er mer stabil, fleksibel, skalerbar og har en høyere ytelse enn Windows plattformen.

Valg av serverplattform har ingenting å si for om du bruker Windows lokalt på din egen maskin eller ikke. Linux støtter alle Mac, Windows, iOS og Android enheter.

Klikk på Webhotell guiden under for å lære mer om hva et webhotell er og forskjellen mellom dem.

Webhotell guiden

Gratis e-bøker

Alle som bestiller et domene eller webhotell får tilgang til 3 svært nyttige e-bøker som vi har utviklet i samarbeid med e-læringsportalen eStudie.no. Ved å logge deg inn på vår KundeWeb kan du laste ned:

 • Hvordan utvikle lønnsomme nettsider?
 • Hvordan implementere en lønnsom nettbutikk i eksisterende nettsted?
 • Hvordan søkemotoroptimalisere nettsidene?

FAQ

Har du spørsmål som du ikke fant svar på her viser vi til vår FAQ tjeneste hvor du finner svar på de vanligste spørsmålene vi får fra våre kunder.

  FAQ

Linux og Windows webhotell

linux-windowsSiden 1997 har vi tilbydd både Linux webhotell  og Windows webhotell for å kunne dekke alle behov du måtte ha. Under finner du kort informasjon om dem.

Linux webhotell

bestselger

Den dominerende plattformen på Internett de siste 15 årene. Benyttes av over 60% av alle nettsteder. Tjenestene styrer du gjennom cPanel – verdens mest benyttede kontrollpanel.

Linux webhotell

Windows webhotell

windows-webhotell

Plattformen for dem som trenger støtte for ASP.NET, MS SQL og andre Microsoft teknologier som kun kan kjøres på et Windows webhotell. Tjenestene styrer du gjennom kontrollpanelet Plesk.

Windows webhotell

Norske servere og infrastruktur

norgeServerparken er lokalisert i Oslo og knyttet direkte til NIX-punktet i Norge via en 1 GB/sek linje. Dette sørger for raske linjer for alle i Norge, at ingen data går utenfor landets grenser og en optimal lokal indeksering i Google.

Infrastruktur

Webhotell teknologier

Våre webhotell støtter alle Internett teknologier, hvilke er litt avhengig av om du velger et Linux eller Windows webhotell. Under kan du lese litt nærmere om noen vanlige web teknologier.

html-css

HTML/HTM

HTML standarden er et universelle språk for formatering av en nettside.

Alle våre webhotell har full støtte for alle versjoner av de universelle markeringsspråkene HTML/HTM, XHTM/XML og CSS. Det er bare å laste opp disse filene til din root på webhotellet og filene vil virke uten at du trenger å gjøre noe som helst i ditt kontrollpanel.

HTML står for “HyperText Markup Language”, og benyttes av mange andre språk for å angi hvordan dataene på en side – f.eks. en PHP, ASP og ASPX side – skal vises. Rene HTML-sider har alltid et filnavn som slutter på .html eller .htm.

HyperText Markup Language (HTML, hypertekstmarkeringsspråk) er et markeringsspråk for formatering av nettsider med hypertekst og annen informasjon som kan vises i en nettleser. HTML benyttes til å strukturere informasjonen og kan delvis brukes til å beskrive utseende og semantikk i et dokument.

HTML ble opprinnelig definert i 1989 av Tim Berners-Lee og Robert Caillau og videreutviklet av IETF til den internasjonal standarden ISO/IEC 15445:2000. Siden den gang har HTML-spesifikasjonene blitt holdt oppdatert og videreutviklet av World Wide Web Consortium (W3C).

CSS

Alle våre webhotell har full støtte for alle versjoner av CSS uten at du trenger å gjøre noe som helst annet enn å laste opp filene dine..

Cascading Style Sheets (CSS) er et språk som brukes til å definere utseende på filer skrevet i HTML eller XML. Prinsippet er at HTML- eller XML-dokumentet utelukkende skal beskrive struktur og semantikken, mens oppsett, farger og annen stilinformasjon skal beskrives ved hjelp av CSS.

Stilinformasjonen kan integreres i selve dokumentet eller skilles ut som en egen fil med endelsen .css. Et ubegrenset antall dokumenter kan peke til og styres av samme .css-fil, noe som er styrken i CSS: Ved å endre på en fil, kan man endre fargebruk, bakgrunnsbilder osv. i alle dokumenter som peker til CSS-filen.

Eksempel:

body {
background-color: #ff0000;
color: #ffffff;
}

Her setter man bakgrunnsfargen til rød ved hjelp av background-color og HEX-koden #ff0000 samt tekstfargen til hvit.

Man peker til CSS dokumentet med denne HTML-koden:

<link rel="stylesheet" href="mappe/filnavn.css" type="text/css" />

Den første versjonen av CSS ble utviklet av Håkon Wium Lie og Bert Bos i 1994. Idag er det W3Cs CSS Working Group, hvor Lie og Bos begge er medlemmer, som oppdaterer CSS-spesifikasjonen.

Med versjon 2 av CSS kom medietyper (media types) inn i spesifikasjonen. Medietyper gjør det mulig å definere ulik stil for det samme dokumentet avhengig av hvor og hvordan det blir brukt. For eksempel brukes medietypen “screen” for vanlig pc-nettleservisning, mens “handheld” er for mobiltelefoner og andre mindre skjermer, “print” for utskrift og “projection” for visning på storskjerm.

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


I likhet med HTML-standarden er XHTM/XML en universiell standard for formatering av nettsider som alle våre webhotell støtter uten at du trenger å foreta deg noe som helst annet enn å laste opp filene dine via ftp.

Hva er XHTM/XML

XHTML er W3Cs etterfølger til HTML-standarden. Av den grunn ser mange på XHTML som den «nyeste versjonen» av HTML, men i virkeligheten er dette en egen, parallell standard. W3C anbefaler at man bruker enten XHTML 1.1, XHTML 1.0, eller HTML 4.01 når man lager nettsider.

XML (Extensible Markup Language) er et universelt og utvidbart markeringsspråk og en forenklet videreføring av SGML. XML er et verktøy for deling av strukturerte data mellom informasjonssystemer, særlig over internett. XML brukes imidlertid også til koding av dokumenter og som kommunikasjonsmiddel mellom ulike informasjonssystemer og dataformater. Filformatet .xml organiserer data i en hierarkisk struktur. Formatet er et vanlig tekstformat, leselig for mennesker, der merker, eller tagger, gir informasjon om hva innholdet er.

Spesifikasjonen av XML, som gis ut av W3C, fastsetter et metaspråk som andre språk kan defineres ut fra. De eksakte kravene til et konkret språk som bygger på XML fastsettes av en DTD eller et XML-skjema. Noen kjente språk som bygger på XML er RSS, XHTML, MathML og Scalable Vector Graphics (SVG). Kilde: WikiPedia.

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


php-logoPHP

PHP er idag verdens mest benyttede programmeringsspråk for å lage dynamiske nettsider og kan kjøres på alle våre webhotell.

Har du et Linux webhotell kan du via kontrollpanelet velge som du skal kjøre siste versjon av PHP 5 eller PHP 7. Våre Windows hotell tilbyr kun siste versjon av PHP 5.

PHP er et dynamisk, tolket og løst typet programmeringsspråk hovedsakelig brukt for å utvikle dynamiske nettsider. PHPs syntaks ligner C og Perl. Den vanligste implementasjonen av PHP er en fri og åpen versjon skrevet i C og distribuert av The PHP Group via php.net og SourceForge. PHP distribueres under PHP-Lisensen og kan fritt brukes av alle.

mySQLmySQL

MySQL er verdens mest benyttede databaseformat på Internett, og inngår som en del av alle våre webhotell. Gjennom kontrollpanelet til webhotellet kan du opprette et ubegrenset antall mySQL databaser og -brukere.

mySQL er et SQL-basert databaseadministrasjonssystem som er lisensiert under GPL («open source«). Selve navnet er hentet fra navnet til datteren til utvikleren Michael Widenius, My. SQL står for «Structured Query Language«.

MySQL utvikles og vedlikeholdes av det svenske, kommersielle firmaet MySQL AB, som den 26. februar 2008 ble kjøpt opp av Sun Microsystems. I dag eies Sun Microsystems av Oracle Corporation.

Mange store populære  webapplikasjoner er utviklet med bruk av mySQL. F.eks. Wikipedia, PHP-Nuke, Google og Facebook. Populariteten skyldes først og fremst at MySQL er lett å bruke, gratis, og holder en høy ytelse i forhold til både pris og krav til maskinvare.

De fleste programmeringsspråk kan koble til MySQL-databaser, bl.a. C, C++, Eiffel, Smalltalk, Java, Lisp, Perl, PHP, Python, Ruby, og TCL. Hver av dem bruker et spesifikt API. Et ODBC-grensesnitt (MyODBC) som gjør det mulig for alle programmeringsspråk som støtter ODBC-grensesnittet å kommunisere med en MySQL-database. MySQL bruker ANSI C som sitt hovedspråk.

Hvordan opprette en mySQL database?

Logg på ditt kontrollpanel og klikk på mySQL symbolet (hvis Linux) eller Database Manager (hvis Windows) for å opprette en mySQL database som er knyttet til ditt webområde og domene.

Hvordan administrere min mySQL database?

Logg på ditt kontrollpanel, hvor du finner programmet PhpMyAdmin som benyttes for å administrere dine mySQL databaser.

Please click here if this helped you.
1 person found this helpful. Permalink


Alle webhotell har støtte for JavaScript, men ikke JAVA

Hva er JAVA og JavaScript?

Java er et av verdens mest populær programmeringsspråk og er utviklet av Sun Microsystems. Programmet er såkalt åpen kildekode, slik at du gratis kan ta det i bruk.

Med Java kan du lage programmer som inkluderes som  en del av hjemmesidene dine. En av de mange fordelene med Java er at språket er plattform uavhengig. Det kan kjøres på Windows, Linux og Mac. Dette fordi det ikke er operativsystemet på maskinen din, men nettleseren din som tolker språket. Java kan ikke skade maskinen, fordi utviklerne har passet på å utelate funksjoner som oppretter, endrer og sletter filer.

Omtrent på samme tid som Java ble lansert, kom Netscape med sitt scriptspråk, Livescript, til bruk på websider. Det slo ikke noe særlig an, og da de så at Livescripts syntaks var nokså lik Javas, skiftet de navn fra Livescript til Javascript. Dette slo betydelig bedre an.

Det er viktig ikke å forveksle Java og Javascript, da de to i bunn og grunn har svært lite til felles. Javascript er mye mer lettfattelig en Java, og trenger ikke å kompileres (lages et eget program av) før bruk. Det kan i likhet med Java bygges inn i websider, men har ikke de samme bruksområdene.

Ikke alle nettlesere støtter Java og Javascript.

Har jeg støtte for Java og JavaScript?

Alle våre webhotell inkluderer støtte for Javascript, men ikke JAVA.

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


ASP er en forkortelse for «Active Server Pages», og er en serverteknologi som krever et WIndows webhotell. Alle våre Windows servere har automatisk støtte for ASP, uten tillegg i prisen.

ASP er et server-side scripting-miljø utviklet av Microsoft som brukes for å bygge interaktive web-sider og kraftige web-applikasjoner på Windows webservere (programmeringsspråk). Programmeringsspråket har idag blitt erstattet med ASP.NET, men brukes fortsatt av mange utviklere.

Hvordan virker en ASP (Active Server Page) fil?

Når serveren mottar en forespørsel etter en ASP-fil, prosesserer den server-side scripts (scripts som blir kjørt på serveren) som ligger i filen, for så å bygge den siden som skal sendes til browseren. I tillegg til å inneholde server-side scripts, kan ASP-filer også inneholde HTML (inkludert client-side scripts) samt kalle komponenter (som er registrert på serveren) for å utføre forskjellige oppgaver, f.eks. å koble seg til en database. Scriptspråket som benyttes i ASP-filer er enten JScript eller VBScript.

 • ASP er basert på Microsoft-teknologi
 • ASP står for «Active Server Pages«
 • ASP er et program som kjøres i IIS
 • IIS står for Internet «Information Server«
 • IIS kommer som en gratis komponent med Windows 2000/2003 server og kan ikke kjøres på en Linux server.

Kort om en ASP-fil

 • En ASP-fil er det samme som en HTML-fil
 • En ASP-fil kan inneholde tekst, HTML, XML og scripts
 • Scripts i en ASP-fil kan kjøres fra serveren
 • En ASP-fil har endelse «.asp»

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


ASP.NET (.NET Framework)

ASP.NET webhotellASP.NET er et programmeringsspråk fra Microsoft og etterfølgeren til Active Server Pages (ASP). Såvel ASP som ASP.NET kan kjøres på våre Winows Webhotell

Betegnelsen ASP.NET benyttes på nettsider som er utviklet ved bruk av .NET Framework teknologien til Microsoft. 

ASP.NET bygger på Common Language Runtime (CLR), og er et webapplikasjonsrammeverk som gir brukere muligheten til å programmere dynamiske websider, webapplikasjoner og webtjenester.

.NET framework versjoner

ASP.NET webhotell

Microsoft startet utviklingen av .NET Framework på slutten av 1990-tallet under navnet «Next Generation Windows Services (NGWS)«. Første beta versjon av .NET 1.0 ble lansert på slutten av år 2000, mens den første offisielle versjonen av .NET 1.0 kom februar 2002.

Hvordan ta i bruk og utvikle ASP.NET sider?

ASP.NET

Det eneste du trenger for å lage ASP.NET sider er et Windows webhotell. Dernest trenger du et program for å utvikle dine ASP.NET programmer. Til dette formålet kan du laste ned og installere den gratis programvaren Visual Web Deverloper fra Microsoft på din datamaskin. 

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


perl/CGIPerl er en forkortelse for «Practical Extraction and Report Language».

Dette er et språk som er optimert for enkelt å kunne scanne tekstfiler og skrive ut data i pene rapporter, og gjøre dette kjapt og effektivt. Dette gjør perl til et ypperlig verktøy for å søke gjennom logger og drive annet systemadministrativt arbeid, men det har i etterkant vokst til å bli så mye mer enn det.

Du har uten at du vet det sikkert brukt perl mange ganger på web. Hvis du har vært borti linker som heter noe med «cgi» er det høy sannsynlighet for at det ligger perl bak og kjører dem.

Perl er et såkalt scriptspråk, det krever ingen kompilator, men det krever at du har perl installert på webserveren. Perlprogrammer lager man som tekstfiler (f.eks i Notepad) og kjøres vha installert perl etterpå, eks slik: «perl mittskript.pl».

Perl kan brukes til nært sagt alt. Det finnes moduler for alle mulige og ikke mulige nettverksprotokoller og det er en stor brukerskare og mange utviklere.

Har jeg støtte for Perl/CGI?

Alle våre webhotell har støtte for Perl/CGI.

Har du et Linux webhotell er det bare å laste opp dine skript. Har du et Windows webhotell må du logge deg inn på ditt kontrollpanel og her gå til TOOLS + Scripting Manager for å aktivisere støtte for Perl/CGI.

Klikk her for å gå til Perl sine offsielle hjemmesider

 

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


pythonPython et et avansert programmeringsspråk som håndteres av non-profitt organisasjonen Python Software Foundation.

Alle våre Linux servere har støtte for programmeringsspråket Python.

Klikk her for å gå til deres offisielle hjemmeside for mer informasjon om Python og hvordan du benytter dette programmeringsspråket.

 

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


Ccron jobsron er en tidsbasert jobb kalender som kan kjøres på alle Unix baserte operativsystemer. Cron Jobs støttes av alle våre Linux webhotell, men ikke av våre WIndows webhotell.

Navnet cron kommer fra det greste ordet «chronos» som betyr på norsk «tid».

Cron gjør det mulig å lage en kalender som forteller når ulike skript og kommandoer skal kjøres. F.eks. kan du fortelle webhotellet ditt at en gang i timen skal de gjøre en bestemt handling.

Cron Jobs kan kun kjøres på en Linux server. som benytter Apache, noe alle våre Linux webhotell gjør

Hvordan sette opp en Cron Jobs?

Logg inn på cPanel – kontrollpanelet for ditt webhotell. Etter innlogging til cPanel finner du et menyvalg som heter Cron. Her setter du opp dine Cron Jobs. Du kan sette opp så mange cron jobber som du selv måtte ønske.

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


FTP er en forkortelse for «File Transfer Protocoll» og er en standard for å overføre filer mellom to datamaskiner. FTP-protokllen er operativsystemuavhengig, noe som betyr at du kan benytte filoverføringsteknologien på såvel Linux, PC, Mac, iOS og Android. FTP-protokollen er idag den eldste standarden for filoverføring av filer i et TCP/IP-basert nettverk.

For å kunne overføre filer via ftp kreves det at du har en ftp-konto på en ftp-server og en ftp-klient installert på din datamaskin. Alle som har et webhotell hos OnNet har en ftp-server inkludert i tjenesten, og gjennom kontrollpanelet kan du opprette et ubegrenset antall ftp-kontoer som du kan gi ulike rettigheter. Det vil si sette ulike restriksjoner for hvilke mapper de skal kunne få tilgang til og hva de har lov til å gjøre.

Hvilke mapper på webhotellet eller i din private nettsky de skal ha tilgang til bestemmer du selv når du oppretter ftp-kontoen. Ofte kan det være lurt å begrense folks tilgang til dokumenter og fil-områder til de områdene og dokumentene de strengt tatt trenger tilgang til og ikke mer.

Ulemper

Alle teknologier har sine fordeler og ulemper. Fordelene ved ftp er det enkelt å se, men det finnes også noen ulemper det er vært å være klar over:

 • All kommunikasjon går ukryptert og kan derfor leses av alle som har tilgang til kommunikasjonen mellom de impliserte maskinene.
 • Protokollen er vanskelig å håndtere for en brannmur. Port 21 er inaktiv under dataoverføringen, noe som kan medføre at forbindelsen opphører. (Dataoverføringen vil normalt bli fullført likevel, men kan gi tilsynelatende feilmeldinger.) Det kan tenkes at dataoverføring blir forsøkt på andre porter enn port 20, noe som ofte vil stoppes av brannmuren. Flere overføringer kan gå parallelt, som også krever spesiell håndtering av brannmuren.
 • Det kan være mulig å be FTP-serveren å levere en fil på en tredje maskin. Selv om dette er ment å være en nyttig egenskap, har det i en del sammenhenger vært benyttet til illegal virksomhet.

 

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful. Permalink


Sikkerhet og support

Triple nettverk og server brannmurer skal sammen med SSL og ulike sikkerhetssystemer sikre dine tjenester. Skulle du miste noen data kan du alltid kjøre tilbake en komplett systembackup som er maksimalt 48 timer gammel og som inneholder alle dine data. Backupen bestiller du ved å logge inn på vår KundeWeb. Vi gir deg også en oppetidsgaranti på 99,9% per kvatal og gratis telefon og e-postsupport.