Å velge og installere det ønskede temaet til ditt WordPress nettsted er den enkleste delen av jobben. Den vanskeligste delen er å konfigurere temaet etter installasjonen for å få temaet til å vise nettsidene dine som ønsket.

Hvordan temaet konfigureres  varierer imidlertid noe fra tema til tema, så det vi sier her er bare en norm for hvordan du går frem for å konfigurere temaet til ditt nettsted.

Hvor konfigurerer jeg mitt tema?

tilpassNoen temaer legger til et eget menyvalg i WordPress Dashboard (kontrollpanelet til WordPress) som brukes til å konfigurere temaet. Andre temaer har ikke et eget menyvalg, med en egen konfigurasjonsside. De benytter heller WordPress sin standard tema konfigurasjon.

WordPress sin standard tema konfigurasjon finner du ved å klikke på menyvalget “Utseende” (Apperance) og velge “Tilpass” (Customise).

Du finner også dette menyvalget på din temaside ved å klikke på knappen “Tilpass” på det aktive temaet (se illustrasjon). 

 

Hvordan konfigurere nettsidene?

Tilpass sidens menyNår du kommer til tilpass siden vil du få opp en forhåndsvisning av forsiden din i høyre del av vinduet og en meny på venstre side.

Hvilke menyvalg du får opp er avhengig av hvilke menyvalg som finnes i ditt tema. Antall menyvalg og navnene på menyvalgene varierer derfor fra tema til tema. De fleste temaer har imidlertid en meny som ser omtrent ut som menyen som er vist til høyre.

Ved å klikke på de ulike menyvalgene kommer du til en konfigurasjonsside hvor du kan gjøre ulike ting for å tilpasse denne delen av temaet til nettstedet ditt.

Under menyvalget “Site identitet”, “Logo” e.l. angir du navnet på nettsiden din og kan laste opp en logo som skal vises på et bestemt sted. 

Under menyvalget “Colors” velger du fargene som skal brukes på nettsidene. F.eks. farge på overskrifter og linker.

Under menyvalget “Menus” velger du hvilken navigasjonsmeny som skal vises på de mobil og desktop og hvor menyene skal plasseres. 

Tilpass siden i WordPress

Trenger du hjelp?

Hvis nettstedet ditt ligger hos OnNet og du har tegnet en WordPress Supportavtale kan du når som helst ringe eller sende oss en mail for å få hjelp med å konfigurere ditt tema. Noe som ofte kan spare deg for mye tid som ellers går med til frustrasjon, prøving og feiling.