cpanel

cPanel benyttes som kontrollpanel for våre webhotell. En nettside du logger deg på for å styre tjenestene som inngår i webhotellet. Her kan du f.eks. sette du opp og styre dine domener, e-postkontoer, databaser, ftp-kontoer og nettsider, f.eks. WordPress.

Hva er cPanel?

cPanel er et Linux baser kontrollpanel, med et nettbasert grafisk grensesnitt (GUI) som gjør det mulig å styre alle tjenestene og funksjonene som inngår i webhotellet.

For både nybegynnere og profesjonelle er cPanel et intuitivt verktøy som lar deg enkelt konfigurere tjenestene du trenger. Her finner du en mengde automatiserte verktøy som forenkler arbeidet med å være en webmaster. Enkelheten cPanel tilbyr har gjort 10.000-vis av IT konsulenter arbeidsledige de siste 15 årene, da cPanel brukerne ikke lenger trenger deres dyre kompetanse for å sette opp og administrere sine Internett tjenester.

Hvorfor cPanel?

cPanel er bransjestandarden og verdens mest benyttede kontrollpanel fordi det er enkelt og intuitivt å bruke.

Sammenlignet med konkurrerende kontrollpanel, f.eks. Plesk og Direct Admin,  skiller cPanel seg ut ved at det er raskere, sikrere, mer stabilt, brukervennlig og omfattende. Her er det ikke noe du ikke kan styre selv. Dette er kanskje også den eneste bakdelen med kontrollpaelet. Enkelte kan finne det for omfattende, med alt for mange knapper (funksjoner). Andre elsker nettopp dette. Gjør du? Velg i så fall et av våre webhotell.

cpanel-kontrollpanel

Prøv demo

Hvis du ennå ikke er overbevist om at cPanel er det beste kontrollpanelet du kan velge for ditt webhotell anbefaler vi at du prøver cPanel sin egen demo-versjon av sitt kontrollpanel.

Prøv demo

Funksjoner i cPanel

Under finner du en kort beskrivelse av de funksjonene (ikonne) som inngår i cPanel.

Filer

Filemanager Filemanager
Vis, lag, last opp, flytt og slett dine mapper og filer. Sett fil- og mapperettigheter, rediger filene og gi dem nye navn, En av de mest brukte funksjonene.
Bilder Bilder
Endre og behandle bilder i en bane som er lagret på kontoen din. Opprett miniatyrbilder, endre størrelsen på bildene eller konverter dem til et annet filformat.
Mappebeskyttelse Mappebeskyttelse
Sett et brukernavn og passord på alle filene i en bestemt mappe. Når brukeren prøver å åpne en fil vil de bli bedt om å oppgi et brukernavn og passord før de år se innholdet.
Diskbruk Diskbruk
Overvåk tilgjengelig plass på kontoen, men en angivelse av hvor stor plass ulike filtyper og tjenester benytter (mail, mysql, filer, logger osv.).
Webdisk Webdisk
Opprett en Web Disk-konto som kan brukes til å administrere, navigere i og laste opp og ned filer til webserveren fra din lokale maskin.
FTP-konto FTP-konto
Legg til og konfigurer FTP-kontoer for å laste opp og slette filer på ditt nettsted via en FTP-klient som for eksempel FileZilla.
FTP-forbindelser FTP-forbindelser
Overvåk besøkende som er logget på nettstedet via FTP. Bryt FTP-forbindelser for å hindre at uautoriserte brukere får tilgang til filene.
Sikkerhetskopiering Sikkerhetskopiering
Lag en ZIP kopi av hele eller deler av nettstedet ditt og last filen ned til din lokale datamaskin, eller gjenopprett en eksisterende kopi.
Gjenopprett fil/mappe Gjenopprett fil/mappe
Webgrensesnitt for å gjenopprette filer og mapper fra en sikkerhetskopi fil.

Domener

Domener Domener
Et grensesnitt for å behandle ditt hoveddomene og andre domener du har knyttet til kontoen, med link til de vanligste domene tjenestene du vil ha bruk for.
Tilleggsdomener Tilleggsdomener
Har du flere domener kan du dele webhotellet med dem, slik at hvert domene kan opprette egne individuelle nettsider og e-postkontoer. Her setter du opp dine tilleggsdomener.
Aliaser Aliaser
Aliaser er andre domener som du har parkert på toppen av ditt hoveddomene. Dvs. at brukerne kommer til hoveddomenets nettsider hvis de skriver inn alias domene. Her setter du opp dine aliaser.
Underdomener Underdomener
Et underdomene er en del av nettstedet som kan eksistere som et nytt nettsted uten et nytt domenenavn. Kalles også for sub-domene.
Omdiregeringer Omdiregeringer
Med omdirigeringer, også kalt URL-peking, kan du få ett domene til å gå til et annet domene eller side, enten som 301-redirect eller midlertidig.
Site Publisher Site Publisher
Publiser en midlertidig startside til ditt domene. Velg layout fra en templatearkiv med 12 forhåndsdefinerte maler.
Zone-Editor Zone-Editor
Full tilgang til hele sonefilen til domene, med mulighet til å legge til, endre og slette hvilken som helst record i sonefilen.

 

 

Databaser

MySQL-databaser MySQL-databaser
Opprett og slett dine mySQL databaser og -brukere, eller bytt passord på brukerne. Inkl. en veiviser som guider deg i gjennom prosessen steg for steg.
PhpMyAdmin PhpMyAdmin
Webgrensesnitt for å administrere dine mySQL databaser og dataene i dem. Opprett, endre og slett tabeller, felt og feltegenskaper. Eksporter og importer databasene.
Ekstern MySQL Ekstern MySQL
Her kobler du en eller flere eksterne mySQL servere til ditt webhotell for å utveksle data med den eksterne kilden.
PostgreSQL-databaser PostgreSQL-databaser
Opprett og slett dine PostgreSQL databaser og -brukere, eller bytt passord på brukerne. Inkl. en veiviser som guider deg i gjennom prosessen steg for steg.
PhpPgAdmin PhpPgAdmin
Webgrensesnitt for å administrere dine PostGreSQL databaser og dataene i dem. Opprett, endre og slett tabeller, felt og feltegenskaper. Eksporter og importer databasene.

 

E-post

E-post E-post
Opprett og slett e-postkontoer, sett kvote per konto, bytt passord, gå til webmail og få hjelp til å sette opp din epostkonto på din enhet.
Videresendinger Videresendinger
Send en kopi av all innkommende e-post fra én e-postadresse til en annen, f.eks. til din Gmail konto.
Standardadresse Standardadresse
Sett en standardadresse som fanger opp all e-post som sendes til en ugyldige e-postadresse for domenet ditt.
E-postruting E-postruting
Velg hvor e-posten skal sendes. Til webhotellet, en annen ekstern mailserver eller til en annen postutveksler for sikkerhetskopiering
Automatiske svarere Automatiske svarere
Konfigurer at en e-postkonto skal sende ut et automatisk svar, f.eks. en feriemelding e.l.
Spor levering Spor levering
Spor om en melding du har sendt ut er mottatt av mottakeren eller om den ble avvist av en grunn. Sjekk også hvilke meldinger som er sendt til deg som har gått igjennom og blitt avvist.
Email Deliverability Email Deliverability
Sett opp DKIM og SPF-record for ditt domene, eller endre eksisterende SPF-record for å unngå at meldingene blir markert som spam.
Email Disk Usage Email Disk Usage
Sjekk hvor store mengder epost som ligger i de ulike e-post mappene, målt i antall MB og meldinger.
Arkiv Arkiv
Lagre innkommende, utgående eller e-postlistemeldinger i en angitt periode.
Adresseimportør Adresseimportør
Ved hjelp av denne funksjonen kan du bruke to typer filer til å opprette flere e-postadresser eller videresendere for e-post for kontoen samtidig.
Kalendere/kontakter Kalendere/kontakter
Hvis du vil ha tilgang til kalendere og kontakter på dine personlige enheter, må du konfigurere klienten til å koble til CalDAV for kalendere og CardDAV for kontakter. Det gjør du her.
Kryptering Kryptering
GnuPG er et offentlig tilgjengelig krypteringsskjema som bruker fellesnøkkel. Med GnuPG krypteres meldinger ved hjelp av en fellesnøkkel. som bare kan dekrypteres med en privatnøkkel som ligger hos mottakeren.
Spam Filters Spam Filters
Sett opp ditt SpamAssassin spam filter for å avgjøre hva som er spam og ikke og hva som skal skje med meldinger som klassifiseres som spam.
Box Trapper Box Trapper
BoxTrapper beskytter innboksen mot søppelpost ved å kreve at alle e-postavsendere som ikke står på hvitelisten din, må svare på en bekreftelsesmelding før du kan motta e-post fra dem.
E-postfiltre E-postfiltre
Opprett og administrer e-postfiltre for en e-postadresse du angir eller alle dine kontoer. Dette kan være nyttig hvis du vil unngå søppelpost, omdirigere e-post eller kanalisere meldinger til et program.

Metrikk

Besøkende Besøkende
Viser opptil 1 000 av de nylige oppføringene i Apache-loggen for nettstedet til et angitt domene.
Awstats Awstats
Awstats genererer visuell statistikk over alle som besøker nettstedet ditt.
Feil Feil
Viser de 300 siste feilmeldingene i Apache loggen.
Båndbredde Båndbredde
Her kan du se båndbreddebruken for nettstedet. Den viser bruken av båndbredde i inneværende måned, i tillegg til samlet bruk av båndbredde.
Google Rangerings Google Rangerings
Google SEO Ranking Checker. Hjelper deg å finne din rangering i Googl og sidens keywords
Ubehandlet, tilgang Ubehandlet, tilgang
Med ubehandlede tilgangslogger kan du se hvem som har besøkt nettstedet ditt, uten å vise grafer, diagrammer eller annen grafikk.

Sikkerhet

IP-blokkering IP-blokkering
Blokkere et intervall av IP-adresser mot å få tilgang til ditt område. Du kan også angi et fullstendig domenenavn, og IP Deny Manager vil forsøke å løse det til en IP-adresse for deg.
Beskyt. mot kontodeling Beskyt. mot kontodeling
En funksjon som forhindrer at brukerne oppgir eller legger ut passordene sine til et begrenset område på nettstedet.
HotLink-beskyttelse HotLink-beskyttelse
Hindrer at andre nettsteder kobler seg direkte til filer (som angitt nedenfor) på ditt nettsted.
SSL SSL
Installer SSL sertifikat til ditt nettsted.
SSL/TLS Status SSL/TLS Status
Et grensesnitt for å vise statusen til dine SSL sertifikat og fornye det gratis sertifikatet som følger med.
Manage API Tokens Manage API Tokens
Grensesnitt for å lag og behandle API tokens for cPanel API 2 og UAPI

Programvare

PHP PEAR-pakker PHP PEAR-pakker
PEAR-pakker er samlinger av funksjoner som gjør det mulig å utføre oppgaver i PHP. Du må installere en PEAR-pakke før du kan bruke den i et PHP-program
Perl-moduler Perl-moduler
Perl-moduler er samlinger av funksjoner som gjør det mulig å utføre oppgaver i Perl. Du må installere en Perl-modul før du kan bruke det i et Perl-program.
Optimer nettsted Optimer nettsted
Optimer ytelsen på nettstedet ved å finjustere hvordan Apache håndterer forespørsler gjennom å komprimere innholdet for å øke ytelsen.
MultiPHP Manager MultiPHP Manager
Velg hvilken PHP versjon du ønsker å benytte for ditt nettsted.
MultiPHP INI Editor MultiPHP INI Editor
Editor som lar deg definere din egen PHP.ini fil for oppsettet av PHP på ditt område.
Softaculous App. inst. Softaculous App. inst.
En auto-installer pakke som lar deg installere flere hundre open source programmer, deriblant WordPress, Jommla! og Drupal.

Avangsert

Cron-jobber Cron-jobber
Sett opp cron-jobber til ditt område og nettsted.
Spor DNS Spor DNS
Et verktøy for å finne informasjon om et hvilket som helst domene eller spore ruten fra serveren nettstedet ligger på, til datamaskinen du bruker cPanel på
Antivirusprogram Antivirusprogram
Program for å skanne all e-post, nettsidene eller alle områdene for virus.
Indekser Indekser
Ved hjelp av Indeksbehandling kan du tilpasse måten en mappe vises på, på Internett
Feilsider Feilsider
Sett opp dine feilsider slik du selv ønsker at de skal presenteres for brukerne.
MIME-typer MIME-typer
MIME-typer forteller nettlesere hvordan de skal håndtere ulike filtypebetegnelser.
Apache-behandling Apache-behandling
Apache-behandlingsprogrammer styrer hvordan Apache nettserverprogramvare behandler bestemte filtyper og filtypebetegnelser for nettstedet. 

 

 

SEO and Marketing Tool

Get in Google Get in Google
En funksjon som sørger for at ditt nettsted blir indeksert i Google. Inkl. sitemap fra verdens største leverandør av sitemap til Google.
SEO Tools SEO Tools
Fire SEO verktøy som gjør at du blir synlig i Google på en best mulig måte uten å gjøre noe annet enn å følge en 4-trinns wizard.

 

Dokumentasjon

Ønsker du nærmere dokumentasjon om hvilke muligheter cPanel byr på og hvordan du benytter kontrollpanelet viser vi til cPanel sin egen dokumentasjon av kontrollpanelet og vår egen FAQ tjeneste som gir svar på de vanligste spørsmålene vi får fra våre kunder.

cPanel`s dokumentasjon

FAQ tjenesten

Hvor finner jeg cPanel?

Etter at du har bestilt et domene eller webhotell hos OnNet kan du logge inn på cPanel ved å skrive cpanel foran domene ditt. F.eks. 

https://cpanel.eksempel.no

(bytt ut eksempel.no, med ditt domene)