cpanel-webhotell

cPanel  benyttes som kontrollpanel for våre Linux webhotell.

Med kontrollpanel menes:

et webrensesnitt som du logger inn på for å styre tjenestene som inngår i webhotell pakken.

Her kan du f.eks. opprette et ubegrenset antall mySQL databaser, sette opp et ubegrenset antall epost kontoer eller installere gratis WordPress, Joomla!, DruPal eller en av de andre 500 gratisprogrammene som inngår i Fantastico. En open source programvare pakke som er forhånd installert på serveren.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Personvernerklæring.
I Accept

Hva er cPanel?

cPanel er et Unix baser kontrollpanel for Unix og Linux web-servere, med et grafisk webgrensesnitt som gjør det mulig for deg å styre alle tjenestene og funksjonene som inngår i webhotellet.

cPanel inneholder en mengde automatiserte verktøy for å forenkle arbeidet med å være en webmaster for et nettsted. Sammenlignet med konkurrerende kontrollpanel, f.eks. Plesk og Direct Admin,  skiller cPanel seg ut ved at det er mer stabilt, brukervennlig og omfattende. Her er det ikke noe du ikke kan styre selv. Dette er kanskje også den eneste bakdelen med dette kontrollpaelet. Enkelte kan finne det for omfattende, med alt for mange knapper å kunne klikke på. Andre elsker nettopp dette. Gjør du?

cpanel

Hvor finner jeg cPanel?

Når domenet er satt på ditt Linux webhotell kan du logge inn på cPanel ved å skrive /cpanel etter domene ditt. F.eks. (bytt ut eksempel.no, med ditt domene):

http://eksempel.no/cpanel

I tillegg kan du gå til vår kundweb, hvor du også finner link til innlogging siden.

cPanel mobile

Ønsker du å administrere ditt webhotell via ditt nettbrett eller mobiltelefon kan du nå også laste ned en egen cPanel-app til din telefon eller pad. Mobil-appen finnes både for iOS (iPad/iPhone) og Android (Samsung m.fl.), og lastes ned fra iTunes eller Google Play.

CPanel App

Mobil App av webgrensesnittet til cPanel – ditt hovedkontrollpanel.

Google Play (Android):

iOS – IKKE GRATIS ($ 3,99):

WebDisk

Kjernen i CloudOnNet – mapper opp webhotellet på din telefon som en disk, slik at du får tilgang til alle dine filer i nettskyen uansett hvor du er i verden.

Google Play (Android):

iTunes (iOS):