Velkommen til OnNet sin KundeWeb

Velkommen til OnNet sin KundeWeb2019-07-09T20:45:47+02:00

Logg på cPanel eller WebMail

. WebMail   Brukerstøtte
Din IP-adresse er:
3.227.233.78 ( United States )

Driftsmeldinger

1909, 2019

Nettverksproblemer

Vi har idag hatt nettverksproblemer som har skapt langt ventetid (time out problemer). Problemet er nå løst.

1208, 2019

LiteSpeed web server

Fredag kveld tok vi i bruk LiteSpeed web server. En drop-in web server som leser Apache`s konfigurasjonsfiler og som gjør nettsidene dine 3-6 ganger raskere i følge utviklerne. Web serveren regnes som verdens raskeste web server og klarer å håndtere DDoS angrep som andre web servere ikke klarer. Den er derfor valgt som vår nye web server for å gi deg et enterprise webhotell. LiteSpeed er imidlertid lisensbelagt, noe  de øvrige web serverne ikke er. Dette medfører at webhotell prisen vår går opp med Kr. 20 per år fra og med neste fakturering.

Den unike web cachen som gjør serveren så raskt er imidlertid ikke aktivisert default. Noe som betyr at du selv må aktivisere web cache for ditt nettsted ved å logge inn på cPanel og klikke på ikonet LiteSpeed Web Cache Manager.

Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

1807, 2019

Aktiviser DMARC for å unngå misbruk av din e-postadresse

SPAMMERE og svindlere blir stadig smartere. En vanlig svindelmetode er å sende ut e-postmeldinger som ser ut som kommer fra din e-postadresse. For å unngå dette må du sette opp en DKIM og SPF-record til ditt domene. Dette har vi rutinemessig gjort for våre kunder siden 2016. 

Vi anbefaler nå alle kunder å sette opp en DMARC record til domene. En record i sonefilen som binder sammen DKIM og SPF recorden til et administrerbart system, med en klar policy for hva som skal skje med mail som ikke består DMARC sjekken. Dette vil ikke bare gjøre det vanskelig å sende ut e-postmeldinger som ser ut til å komme fra ditt domene, men øker også sjansene for at dine egne e-postmeldinger når frem til mottakeren uten å bli markert som spam.

Klikk her for mer informasjon om hvordan du setter opp en DMARC record for ditt domene.

 

1607, 2019

DNSSEC kan nå aktiviseres

Navnetjenerne våre støtter nå DNSSEC. En sikkerhetsstandard som beskytter sonefilen til domene mot manipulering av DNS-spørringer ved å legge til et ekstra lag med sikkerhet på den usikrede DNS standarden. Gjør det bl.a. umulig å presentere falske “catchede resultat” fra DNS spørringer.

Alle som har sitt domene hos OnNet kan nå få aktivisert DNSSEC på sitt domenenavn gratis ved å sende en mail til post@onnet.no med “Ønsker DNSSEC til (ditt domenenavn)” i emne feltet. Ved registrering av nye domener blir dette et alternativ som gratis kan aktiviseres når domene bestilles. Vi anbefaler alle som har en nettbutikk, kortbetalingsløsning eller innhenter sensitive data å aktivsere DNSSEC snarest mulig.

Klikk her for mer informasjon om DNSSEC.

907, 2019

Verktøykasse og SEO verktøy

For å gjøre det enklere for deg å sjekke nettsidene dine og oppnå en høyest mulig rangering i Google har vi laget en verktøykasse som du finner under innloggingen til KundeWeb. I tillegg har vi implementert flere SEO verktøy i cPanel (kontrollpanelet til dine tjenester). SEO verktøy som gjør at du garantert blir lagt inn i Google og får levert en site-map som forteller Google hvilke sider nettstedet består av. Selve forutsetningen for å oppnå en topp-rangering i søkeresultatene til Google. I tillegg finner du her verktøy for å sjekke din rangering på nøkkelord og en egen SEO ebok ved å logge inn på vår KundeWeb.

207, 2019

Softaculous erstatter Fantastico som auto installer

Vi har erstattet auto installer programmet Fantastico med Softaculous. Det vil si programmet du bruker for å automatisk installer de mest populære åpen kildekode programmene, f.eks. WordPress, Joomla! og Drupal, til ditt domene. 

Softaculous finner du som en integrert del av cPanel. Kontrollpanelet for ditt webhotell. Det eneste som kreves for å ta programmet i bruk er at du har et webhotell knyttet til ditt domene. Klikk her for mer informasjon. 

107, 2019

Raskere servere = raskere sider

Et viktig mål med bytte av serverpark var å gjøre serverne, og dermed også sidene dine, raskere. Den nye serverparken benytter derfor “state-of-art” hardware. De mest markante endringene er:

  • CPU speed: Prosessorhastigheten til serverne er økt fra 2,8 GHZ til 3,8 GHZ. Noe som reduserer tiden det tar å behandle en prosess tilsvarende.
  • CPU threads: De nye prosessorene har dobbelt så mange threads som de gamle. Noe som gjør dem istand til å håndtere dobbelt så mange prosesser samtidig.
  • Disker: De nye serverne benytter utelukkende hyper-raske SSD disker, mens de gamle serverne hadde tradisjonelle HDD disker. Dette har flerdoblet lese og skrivehastigheten til diskene.
  • RAM: De nye serverne gir hvert enkelt webhotell tilgang til mer enn dobbelt så mye RAM for å unngå å måtte bruke Swap-filer på disken som minne. 

Dette gjør at OnNet igjen har en serverpark som bygger på “state-of-art” hardware. Hardware som er optimalisert for å gi deg maksimal ytelse, fleksibilitet og sikkerhet.

2806, 2019

Har du problemer med din Outlook?

Etter overflyttingen til den nye server plattformen fikk mange brukere med eldre Outlook versjoner problemer med å koble seg på mailserveren fordi deres Outlook versjon ikke støttet den nye mail-standarden for sikker pålogging. Vi har nå løst problemet med å igjen tillate “klartekst pålogging”.

Har du fortsatt problemer må du sjekke at mailklienten (programmet du bruker for å sende/motta e-post) benytter følgende inngående- og utgående mailserver:

host.onnet.no

Sjekk samtidig at du benytter SSL/TLS både på inngående og utgående mail. Portene du skal bruke er 993 for inngående mail og 465 for utgående mail. Har du ikke muligheten til sikker pålogging må du benytte klartekst pålogging. Bruk i såfall port 143 (IMAP) for inngående mail og port 25 eller 587 for utgående mail.

Har du fortsatt problemer etter dette eller ikke vet hvordan du skal sjekke ovenstående data kan vi evt. prøve å hjelpe deg via Remote Control. Dvs. at vi logger oss på din maskin for å fjernstyre den. Ønsker du slik bistand må du installere TeamViewer: Dette gratis programmet laster du ned herfra: https://www.teamviewer.com/en/

Send i så fall koden du får når du installerer programmet og passordet du velger så kan vi logge meg inn på din maskin for å feilsøke.

Startpunktet.com

KundeWeb

Har du glemt ditt passord

Klikk her hvis du allerede er logget inn.

Glemt passord

Glemt passord?

Klikk her for å resette passordet til KundeWeb.

Har du byttet e-postadresse etter at du ble kunde må du fylle ut skjemaet under for å få resatt passordet manuelt (dette kan ta noen timer). 

Domene:

Har du flere domener liggende hos OnNet?

Kundenavn:

Kontaktperson:

Telefonnummer:

Hvor lenge har du vært kunde hos Onnet?

Når fikk du siste faktura fra OnNet?

Etter at vi har sjekket opplysningene vil du få til sendt et passord til en alternativ e-post. Etter at du er logget inn må du gå inn og oppdatere dine kundeopplysninger og angi en alternativ e-postadresse vi kan bruke i fremtiden.

Ditt navn:

Passordet ønskes sendt til følgende e-postadresse:

Verktøykassa

Tilgjengelighet
E-post
SEO
IP
Webmaster