Registrer .no domene – kr. 99/år

Registrer .no domene – kr. 99/år2020-09-20T15:46:35+02:00

Hva er et domene?

Domene er din identitet på Internett og forteller hvem du er. Domene bør derfor være kort og enkelt å huske. Dernest bør domene være beskrivende og fortelle hvem du er. Valg av domene er derfor den viktigste enkelt beslutningen du må ta når du skal etablere en bedrift eller et nettsted.

Hva er ett domene og topp-domene? Hva er forskjellen?

Domene – din viktigste immaterielle rettighet (IPR)

Hvilket domene bør jeg velge ?

Velg riktig topp-domene til domene

Sjekk om domene er ledig!

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.

 Akkreditert NORID-registrar siden 1998 

Domenenavn til faste lave priser!

En prisundersøkelse blant de 10 største leverandørene av domene og webhotell i Norge viser at OnNet er blant de to rimeligste domene forhandlerne og den klart rimeligste totalleverandøren (domene + webhotell) i Norge. OnNet var 33% rimeligere enn nr. 2 og 334% rimeligere enn den dyreste leverandøren. Her finner du ingen lokketilbud. Bare faste lave priser, uten skjulte kostnader.

Prisliste (pris per år):

.no
.com, .net, .org, .info, .biz
.eu

kr. 99.-
kr. 149.-
kr. 198.-

Prissammenligning

Prissammenligningen under viser hvor mye du sparer per år ved å velge OnNet fremfor en av de andre store domene forhandlerne i Norge.

OnNet – kr. 99/år 
ProISP – kr. 109/år (+kr. 10)
Syse – kr. 179/år (+kr. 80)
One.com – kr. 251/år (+kr. 152)
Fastname – kr. 292/år (+kr. 193)
TeleNor
– kr. 348/år (+kr. 249)

Prissammenligningen ble gjort 17.09.2020. Alle priser er eksl. mva.

Prisen inkluderer:

Årsavgift Årsavgift
Den årlige avgiften du må betale til TLD for å beholde domene. Les mer …
2 navnetjenere (DNS) 2 navnetjenere (DNS)
2 autorative navnetjenerne.
Registrar Lock (flyttelås) Registrar Lock (flyttelås)
Flyttelås som gjør at ingen andre kan ta kontroll over domene. Les mer …
cPanel cPanel
Kontrollpanel for å styre alle tjenestene som følger med domene. Les mer …
DNS Editor DNS Editor
Editor som gir deg full kontroll over sonefilen til domene. Les mer …
URL/mail videresending URL/mail videresending
Verktøy for å peke domene og mailen til en annen URL på nettet eller e-postkonto. Les mer …
Venteside Venteside
Muligheten til å legge ut en midlertidig nettside knyttet til domene med den informasjonen du ønsker. Velg mellom 12 ulike maler.
DNSSEC DNSSEC
En teknologi for å sikre at ingen kan manipulere DNS spørringene mot domene. Les mer …
DKIM, SPF & DMARC DKIM, SPF & DMARC
Anti-spam teknikker hvor du bestemmer hva som skal skje når noen prøver å sende ut uautorisert mail fra ditt domene. Les mer …
Gratis SSL Gratis SSL
Gratis SSL sertifikat til domenet og dens venteside.
Google indeksering Google indeksering
Verktøy for å få domenet indeksering i Google.
Gratis support Gratis support
Gratis telefon- og e-postsupport.

Svar på vanlige domene spørsmål

Hva er en domene Registrar (forhandler)?2020-09-19T19:27:10+02:00

registrar

En domene Registrar er godkjent domene forhandleren og bindeleddet mellom deg som søker om og eier et domene og TLD (Norid hvis du søker om et .no domene). Med TLD menes toppnivå organisasjonen som har ansvaret for ditt topp-domene og som utvikler regelverket for det. 

Les også:

Hvordan registrere et domene?2020-09-19T18:34:01+02:00

Generelt: Du kan ikke registrere et domene direkte hos toppnivå-registraren for topp-domene du ønsker deg, f.eks. Norid som er toppnivå registraren for .no domener. Alle registreringer av domener må gå igjennom en godkjent domene Registrar (forhandler) som registrerer domene for deg. OnNet AS er godkjent domene forhandler for de aller fleste topp-domener i verden.

Registreringsprosessen: Følg denne fremgangsmåten for å registrere et domene.

  1. Start med å sjekke om domene er ledig. Er det ledig kan du gå videre for å bestille domene.
  2. Velg hvilket webhotell pakke du ønsker til domene. Webhotellet gjør det mulig for deg å legge ut egne nettsider og lage e-postkontoer til ditt domene.
  3. Lag en egenerklæring til ditt domene hvis du bestiller et .no domene. Her må du oppgi ditt organisasjonsnummer hvis du søker som en bedrift eller din PID-kode(Personlig-ID) hvis du søker som privatperson. PID-koden kan du skaffe deg her. Egenerklæringen laster du opp som en del av bestillingen i kassa eller du kan sende den til post@onnet.no.
  4. Fullfør ordren.
  5. Vi varsler deg når registreringen er fullført. Vi sender deg da brukernavn og passord til vår KundeWeb og ditt kontrollpanel (cPanel).
  6. Innen 3 dager får du tilsendt en faktura på mail. Vi sender den til epostadressen du oppgir når du bestiller domene og webhotell, med 10 dagers betalingfrist.

Alle bestillinger er bindende og det er ingen angrefrist på kjøp av domener, da det ikke er mulig å ta tilbake en navn og selge det til andre.

Hvem kan registrere et domene?2020-09-19T20:27:34+02:00

Internasjonale domener

For å registrere et .com, .net. org, .info og .biz domene kreves det bare et søkeren er over 18 år. Både selskaper og privatpersoner kan søke om slike domener.

.no domener

For å søke om et .no domene, dvs. et norsk domene, må du ha et selskap med organisasjonsnummer i Foretaksregisteret eller være en norsk statsborger over 18 år, med bostedsadresse i Norge.

Dernest krever Norid at du setter deg inn i regelverket for .no og “signerer” en elektronisk egenerklæring som bekrefter at du aksepterer Norid sine domene regler. Denne egenerklæringen må sendes til post@onnet.no eller legges ved domene bestillingen som gjøres på nettsidene.

Siden personnummeret ditt er hemmelig, må du først gå til Norid sine nettsider for å få en PID-kode fra dem som erstatter ditt personnummer med en tallkode som må oppgis i egenerklæringen når du søker om .no domene.

Andre domener

For å opprette et .eu domene må virksomheten ha forretningsadresse i et EU- eller EØS land, mens .edu krever at du er et internasjonalt godkjent universitet. 

Hvilket domene bør du velge?2020-09-20T13:28:39+02:00

Siden domene er ditt varemerke og identitet på Internett er dette den viktigste enkelt beslutningen du må treffe når du skal starte en bedrift eller et nettsted. Domene bør være unikt, kort og enkelt å huske. I tillegg bør det være beskrivende og fortelle hvem du er. Siden dette er en så viktig beslutning har vi skrevet flere artikler om dette emnet som vi anbefaler at du leser før du starter å søke etter ledige domener:

Hvilke domener kan du registrere?2020-09-19T19:33:19+02:00

I utgangspunktet kan du registrere hvilket som helst domene som ikke allerede er opptatt. Klikk her for å sjekke om et domene er ledig eller ikke.

Noen domener er imidlertid forbudt av ulike årsaker, f.eks. “noreplay.com, exempel.com, localhost.com“. Hvilke domener som er forbudt avgjøres av den enkelte topp-registraren (TLD). I tillegg finnes det en del tekniske krav domene må oppfylle for å kunne bli registrert.

For eksempel kan et domene kun bestå av bokstaver, tall og bindestrek. Spesialtegn og mellomrom kan ikke benyttes. Domene må videre bestå av minimum 2 tegn, og maksimalt 64 tegn.

Hvilke tegn og hvor mange tegn kan et domene ha?2018-08-21T12:39:32+02:00

Et domene er et navn, bestående av bokstaver, tall og bindestrek. Spesialtegn og mellomrom kan ikke benyttes.

For at domene skal være gyldig må det bestå av minimum 2 tegn, og kan maksimum bestå av 64 tegn.

I URL-en https://www.onnet.no/ er domenet «OnNet.,». Legg her merke til at domene avsluttes med et punktum. Dette skyldes at et domene alltid starter fra høyre. Det begynner derfor alltid et «.».

Hvor mange domener kan du bestille og eie?2020-09-19T20:30:08+02:00

Selskaper kan registrere inntil 100 ulike .no-domener sitt foretaksnavn. Privatpersoner kan kun registrere inntil 5 .no domener.

For de øvrige topp-nivåene, f.eks. .com, .net og .org, gjelder det ingen restriksjoner for hvor mange domener du kan registrere.

Hvor lang tid tar det å registrere et domene?2020-09-19T20:33:34+02:00

Å registrere et domene er normalt gjort på samme dag du bestiller domene, såfremt du bestiller domene før kl. 16:00. 

Du får først en e-post fra oss med ditt brukernavn og passord til ditt kontrollpanel (cPanel) og KundeWeb. Etter at denne maien er mottatt er domene aktivt innen 2 timer.

 

Årsavgift for domene2020-09-19T20:44:17+02:00

Når du registrerer et domene så betaler du ikke et engangsbeløp for å få domene til din eie i evig tid. Du leier det på årlig basis så lenge du selv ønsker. Leien av domene fornyes automatisk helt til du sier det opp ved å logge deg inn på vår KundeWeb.

For å beholde må du betale en årsavgift for domene til toppnivå registraren som har ansvaret for det aktuelle topp-domene. Denne åravgiften krever domene forhandleren inn på vegne av toppnivå registraren. Domene forhandlerne står imidlertid fritt til å legge på sine egne kostnader på toppen av denne årsavgiften til Norid (toppnivå registraren for .no). Dette gjør at det er store prisforskjeller på å leie et .no domene fra domene forhandler til domene forhandler. I prisundersøkelsen OnNet gjennomførte i september 2020, hvor OnNet sammenlignet prisene sine med de 10 største domene forhandlerne i Norge, var prisforskjellen mellom OnNet og TeleNor som var den dyreste av de store domene forhandlerne i Norge over 250%. Det er dermed mye å spare på å sjekke årsavgiften før du velger domene forhandler.

OnNet sin årsavgift for .no domener har vært kr. 99 per år siden 2003.

Nordiske domenenavn (Æ/Ø/Å domener)2020-09-19T21:05:14+02:00

Hva er et nordisk domene og IDN tegn.

Et nordisk domene er et domene som inneholder en eller flere IDN tegn. IDN er en standard som gjør det mulig å vise nasjonale tegn som Æ, Ø og Å i et domene.

Kan jeg registrere et nordisk domene?

Selv om det er nå mulig å bruke domenenavn med Æ. Ø og Å, er disse domenene ikke like robuste som domener uten disse tegnene. 

Ønsker du å bruke et domene med IDN tegn, anbefaler vi at du samtidig bestiller et tilsvarende navn uten Æ, Ø eller Å og peker begge domenene til de samme nettsidene.

Det er ikke mulig å bruke nordiske tegn i e-postadresser, så det er ikke mulig å knytte e-postkontoer til et domenenavn som har tegnene æ, ø eller å som en del av domene.

Navnetjenere, mail- og web servere støtter ikke nordiske domener

Grunnen til dette skyldes at dagens navnetjenere, mail- og web servere kun støtter ASCII-tegn, det vil si de internasjonale standardtegnene a-z, 0-9 og bindestrek.

IDN domener (nordiske) må gjøres om til ACE-form i alle navnetjenere og host

For å kunne bruke et nordisk domene, et domene med nasjonale tegn, må tegnene først gjøres om til en såkalt ACE-form, som bare består av standardtegn. Det er denne versjonen av domene som må registreres og legges inn i navnetjenerne (DNS) og som host-name på domenets mail- og web servere.

ACE er en internasjonal standard som gjør nasjonale tegn, for eksempel æ, ø og å, om til internasjonale standardtegn (ASCII-tegn) som er tillatt i domenenavn.

For domenenavn som bare består av standardtegn, er de to skriveformene identiske. IDN domener sin ACE versjon vil ikke uten videre være lesbart for vanlige mennesker, for eksempel blir blåbærsyltetøy.no til xn--blbrsyltety-y8ao3x.no i ACE-form.

Ikke alle nettlesere har støtte for IDN

Mange nettlesere, spesielt utenlandske brukere, ikke støtte for IDN (nordiske tegn). Disse brukerne må du først konvertere domenet til ACE form og taste inn denne formen av domene for å se nettsiden til et IDN domene. Dette kan du gjøre ved å bruke verktøyet under.

Hvordan sjekke om et IDN domene er ledig?

Ønsker du å sjekke om et IDN domene (nordisk domene) må du først konvertere domene du ønsker å sjekke til ACE form. Kopier så dette ACE navnet og lim det inn i søkefeltet for å sjekke om et domene er ledig.  

Egenerklæring og PID-kode2020-09-19T21:13:08+02:00

For å kunne registrere et .no domene må du lese Norid sine domene abonnement regler og akseptere disse. For å vise at du har lest og aksepterer disse domene reglene må du lage en elektronisk egenerklæring som du sender til post@onnet.no eller legger ved domene søknaden når du bestiller domene.

I denne elektroniske egenerklæringen må du oppgi organisasjonsnummeret til selskapet hvis det er et selskap som søker eller en Personlig ID, også kalt PID-kode, hvis du søker som en privatperson. Privatpersoner må derfor først skaffe seg sin PID-kode før de kan fylle ut den elektroniske egenerklæringen.

Webhotell

Har du et domene parkert hos oss kan du når som helst logge deg inn på vår KundeWeb og knytte et webhotell til domene, slik at du kan legge ut egne nettsider og lage epostkontoer til ditt domene. Dette koster fra kr. 9,9 per måned og gir deg et enterprise webhotell, med en lynrask LiteSpeed webserver og infrastruktur.

Les mer om våre webhotell

Kontrollpanel

cpanel

Enten du bare har et domene parkert eller har et domene med webhotell hos OnNet styrer du alle tjenestene gjennom kontrollpanelet cPanel. Har du flere domener parkert hos oss styrer du alle domenene fra det samme kontrollpanelet.

Les mer om cPanel

 2 uker kredit
Betal etter levering

Du trenger ikke å betale på forskudd via kortbetaling. Vi sender deg en efaktura etter at tjenestene er levert, med en betalingsfrist på 10 dager.

 Webbyrå
Nettsider/nettbutikk

Kontakt oss hvis du trenger bistand med å få utviklet profesjonelle nettsider i WordPress eller nettbutikk i WooCommerce. 

 

Domene: Godkjent .no registrar Hosting leverandør
Siden 1998

Med godt over 20 års fartstid som akkreditert NORID-Registrar og web hosting leverandør er vi idag en av de eldste leverandørene i Norge. 

“Siden 1998 har vi fått våre kunder på nett med de tjenestene de trenger”

Go to Top