Når du skal registrere et domene kan du ikke kontakte topp-domene (TLD) organisasjonen som har ansvaret for topp-domene, f.eks. Norid som tildeler .no domener til norske søkere, for å bestille domene via dem. Du må istedenfor kontakte en av deres godkjente registrar, eller forhandler på norsk. De fungerer som bindeleddet mellom TLD organisasjonen og deg som leier domene. 

registrar

OnNet har vært en godkjent registar (forhandler) for de topp-domene vi formidler siden 1998.

Hva er en .no domene Registrar (forhandler)?

En .no registrar (forhandler) er en godkjente domene Registrar (forhandler) for .no domener. Det vil si norske domener som administreres av  Norid; – Et statlig organ som har ansvaret for utviklingen og håndhevelsen av regelverket for norske domener (dot-enno).  At forhandleren er en godkjent domene Registrar for .no betyr at Registrar (forhandleren) kan:

  • Godkjenne og registrere .no domene søknader på vegne av domene søkeren
  • Oppdatere informasjonen i WHOIS databasen om domene
  • Bytte autorative navnetjenere og sette RegistrarLock på domene, med en AuthCode (ERP-code).
  • Godkjenne og gjennomføre eierskaps overføringer for et domene

Forhandlerens oppgave er, foruten å registrere, flytte og endre eierskap på et domene, å gi svar på alle de spørsmålene du som eier måtte ha knyttet til ditt domene. Deres oppgaver er definert i Registraravtalen registraren (forhandleren) har inngått med Norid.

Store prisforskjeller

Selv om alle domene forhandlerne betaler den samme årsavgiften for domenene de registrerer og administrerer til Norid er det store prisforskjeller du som eier må betale til domene forhandleren for å beholde ditt domene ett år til. OnNet sin prisundersøkelse viser at prisen for .no domener varierer over 300% fra den lavest prisen som OnNet har til den høyeste prisen de fant hos sine konkurrenter. Det er derfor mye penger å spare ved å samle alle dine domener hos OnNet og heller peke dem til tjenestene du har andre steder. Ta kontakt med OnNet hvis du lurer på hvordan du her skal gå frem for å få til dette.

Finn din domene forhandler (Registrar)

Hvis du allerede har et .no domene og ikke husker hvilken domene forhandler du registrerte det gjennom eller hvordan du kommer i kontakt med denne forhandleren kan du benytte Norid sitt forhandlerverktøy for å finne din domene forhandler:

For å kunne flytte ditt domene til OnNet må du ta kontakt med dagens domene forhandler og spørre om å få AuthCode til ditt domene. Denne koden må du oppgi samtidig som du melder flytting av ditt domene til OnNet. Før vi har denne autorisasjonskoden kan vi ikke flytte domene fra dagens domene forhandler til oss.