Personvernerklæring

Personvernerklæring 2018-06-13T13:58:51+00:00

Denne personvernerklæringen gjelder for kundeforholdet du måtte ha med OnNet AS og nettsidene våre. Det vil si for https://www.onnet.no, https://wordonnet.no, https://mailonnet.no og https://iktnytt.no.

Personerklæringen forklarer:

  • hvilken informasjon vi samler inn om deg
  • hvorfor vi samler inn denne informasjonen
  • hvordan vi lagrer, bruker og sletter informasjonen
  • hvordan vi tar hensyn til ditt personvern

Behandlingsansvarlig

OnNet AS ved daglig leder, heretter bare kalt OnNet, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn og behandles via nettsidene til OnNet.

Behandlingsgrunnlag

Opplysningene vi samler inn når du ønsker å registrere et domene er lovpålagte opplysninger som alle domene eiere må oppgi til myndighetene, Norid eller Ican.

Bestiller du en av våre andre tjenester er det frivillig å oppgi disse, men de er allikevel nødvendige for å kunne betjene din ordre. Velger du å ikke oppgi dem, kan vi heller ikke akseptere din ordre. Dette fordi det er umulig å levere en tjeneste hvis vi ikke vet hvem kunden er, hva kunden ønsker å bestille og hvor vi skal sende fakturaen kan vi heller ikke levere tjenesten.

Hvilke opplysninger samler vi inn og hvordan bruker vi dem?

OnNet samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort. Vi samler kun inn de opplysningene som er nødvendig for å levere de tjenestene du bestiller og beskytte dem vår mot uautorisert tilgang.

Klikk på en av fanene under for mer informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hvordan vi bruker dem:

Brukerinformasjon

Brukerinformasjon

Bestiller du et en av tjenestene våre, f.eks. et domene eller webhotell, samler vi inn lovpålagt informasjon og/eller informasjon som er nødvendig for å levere og fakturere de bestilte tjenestene. F.eks. navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Denne informasjonen samles inn via vårt bestillingsskjema. 

I tillegg lagres din IP-adresse og tidspunktet hver gang du logger inn og ut av vår KundeWeb og ditt kontrollpanel. Denne informasjon bruker vi til å levere og sikre de bestilte tjenestene til deg.

Løpende dialoginformasjon

Løpende dialoginformasjon

Kontakter du oss via et kontaktskjema e.l. lagres datoen, innholdet i henvendelsen og din e-postadresse til henvendelsen er ferdigbehandlet. Informasjonen bruker vi for å identifisere og kommunisere med deg.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies)

Ved å besøke vår nettsteder samtykker du samtidig at vi benytter informasjonskapsler (cookies) som lagres på din harddisk.

Vi benytter flere ulike informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse, sikre og optimalisere tjenestene og til å måle trafikken til sidene våre. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Du kan selv velge å ikke akseptere disse informasjonskapslene ved å blokkere informasjonskapsler i innstillingene til din nettleser, f.eks. Chrome, Safari eller Firefox. Klikk her for mer informasjon om hvordan dette gjøres.

Logger

Logger

Alt du gjør på nettsidene våre eller via de kontrollpanelene og tjenestene du får tilgang til som kunde hos OnNet loggføres for å ivareta systemets sikkerhet og for å kunne bistå dem med å identifisere og løse dine brukerproblemer. F.eks. lagres din IP-adresse og brukernavn hver gang du sender en e-postmelding via våre servere, sammen med mottaker adressen, leveringsstatus og tidspunktet e-posten ble sendt.

Disse loggene brukes ikke i markedsføring. De brukes kun til å identifisere legitime brukere og for å løse dine brukerproblemer på forespørsel. Det vil si at de kun brukes hvis du kommer med en konkret henvendelse til oss som krever at vi må søke i loggene for å finne ut hva ditt problem er og hvordan vi kan løse det.

Analyseverktøy

Analyseverktøy

Vi samler inn brukerstatistikk via en informasjonskapsel fra Google Analytics. Et analyseverktøy som benytter informasjonskapsler og måler blant annet antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor du kom fra, hvor lenge et besøk varer og om du besøkte sidene med en datamaskin eller smarttelefon. Disse dataene samles kun inn i aggregert form. Det vil si i en form som gjør at informasjonen ikke kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Se og endre dine personopplysninger

Du kan når som helst se og endre de personopplysningene vi har om deg ved å logge på vår KundeWeb med det brukernavnet og passordet du fikk når du ble kunde. Her finner du alle personopplysningene vi sitter på deg. Har du et webhotell hos oss må du også endre e-postadressen og passordet ditt manuelt i ditt kontrollpanel for å få gjøre endringen gjeldende også her. 

Lagring og sletting av data

Informasjonen om deg lagres så lenge kundeforholdet eksisterer. Deretter slettes alle data, hvis ikke lovverket pålegger oss å oppbevare informasjonen lengre. F.eks. finnes det regler hvor lenge logger skal oppbevares før de slettes. 

Har du selv meldt deg på vårt generelle nyhetsbrev eller blitt automatisk meldt på ved å bli kunde eller samtykket til dette for å prøve en demo e.l. blir din e-postadresse lagret i epostlisten til du selv melder deg av listen ved å klikke på “Unsubscribe” linken i bunnen av vårt nyhetsbrev. E-postlisten lagrer kun din e-postadresse, uten navn og andre opplysninger.

Ettersom vi kun sitter på lovpålagte personopplysninger eller personopplysninger som er nødvendig for å levere tjenesten du betaler for kan du ikke be oss om å slette denne informasjonen. Ønsker du å få slettet disse personopplysningene må du si opp kundeforholdet med oss via vår KundeWeb. Når det ikke lenger er lovpålagt å ha en kopi av disse dataene slettes de fullstendig.

Særlig om markedsføring

Dersom du har et aktivt kundeforhold med oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud og kampanjer via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier.

Dersom du ikke har et aktivt kundeforhold vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette når du meldte deg på nyhetsbrevet, prøvde en av våre tjenester eller deltok på et av våre andre markedsføringstiltak. Ingen e-postadresser kjøpes eller leveres av tredjepartsleverandør eller deles med andre.

Databasen til nyhetsbrevene inneholder kun din e-postadresse, uten informasjon om ditt navn e.l. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av våre nyhetsbrev gjennom avmeldingslinken som finnes i alle nyhetsbrev utsendelser. Når du gjør dette slettes all lagret informasjon om denne e-postadressen.

Tilgang til og deling av informasjon

Opplysningene som vi samler inn benyttes kun av OnNet sine ansatte. Ikke noe informasjon utleveres til eller deles med andre tredjeparter, uten rettslig grunnlag. Dette gjelder også all informasjon som samles inn gjennom informasjonskapsler. 

Sikker linje

Alle opplysninger som overføres mellom din datamaskin/mobil og våre servere foregår over sikker kryptert linje (SSL). Løsningen tilsvarer sikkerheten som er brukt i nettbankene.

Lokalisering og sikring av data

Våre servere er lokalisert i Norge og alle data lagres i Norge. Våre servere oppfyller alle krav som stilles til sikring av en hosting plattform. For å unngå datatap tar vi daglig en fullstendig kryptert sikkerhetskopi av alle dine data. 

Lovverk og dine rettigheter

OnNet følger norsk lovgivning knyttet til personvern og andre spørsmål knyttet til sidene våre.

Som bruker av nettsidene våre har du rett til å:

  • be om tilgang til opplysningene som er lagret om deg
  • be om retting av opplysninger som er uriktige om deg
  • be om sletting av opplysninger om deg
  • be om begrensning av behandling
  • protestere mot at opplysninger blir behandlet
  • be om utlevering av opplysninger til seg selv eller til andre (dataportabilitet)
  • trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling
  • klage til Datatilsynet i Norge (eller tilsvarende organ der den registrerte bor eller der regelbrudd har funnet sted) på behandling av personopplysninger

Endringer av personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet dersom du mener OnNet ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om OnNet^s personvernerklæring, kan du kontakte oss på:

Telefon (+47) 23 11 45 45
E-post: post@www.onnet.no

Postadresse: 

OnNet AS
Fjordallen 7
0250 Oslo