Informasjonen organisasjonen er i besittelse av og måten de bruker de er det eneste konkurrentene ikke kan kopiere og det eneste som kan gi organisasjonen reelle konkurransefortrinn. Det er derfor viktig å beskytte den slik at den ikke kommer i hendene på uvedkommende hackere. Det er det vi har prøvd å sikre deg mot når vi har skreddersydd sikkerheten til vår private nettsky pakke.

Norsk infrastruktur

OnNet benytter bare norsk infrastruktur. Datasentralen hvor server-parken er lokalisert ligger i Oslo og er koblet direkte til det nasjonale knutepunktet for Internett trafikk i Norge (NIX) via en 1 GB/sek linje.

At både serverne og linjene befinner seg i Norge gjør at ingen signaler forlater landets grenser så lenge de ansatte og andre brukere av tjenesten befinner seg i Norge. Utenlanske aktører har dermed ingen mulighet til å tappe linjene eller snappe opp datapakkene på andre måter. Flere land har allerede pålagt sine teleoperatører og ISPer å kun benytte nasjonale nett for å redusere sjansene for at personlige opplysninger blir samlet inn av andre nasjoner, uten din viten.

Multi-level firewall

For å beskytte våre kunder mot hacker angrep har vi satt opp multi-level brannmurer på node-, nettverk- og server nivå. Noe som gjør at angriperne må passere tre ulike brannmur nivåer får de når serverne. Vår førstelinje forsvar mot hackerangrep. 

SSL sertifikat

For å sikre at hackere og andre uvedkommende ikke kan sette opp lytteposter og snappe opp datapakker som sendes mellom deg og serveren, skjer alle kommunikasjonen på en sikker (kryptert) linje som er beskyttet av et SSL-srtifikaet, en forkortelse for Secure Socket Layer. SSL-sertifikatet har en 2048 kryptering som er den høyste krypteringen i dag. SSL-benyttes f.eks. når du logger på og bruker:

  • Kontrollpanelet til webhotellet (cPanel/Plesk)
  • WebMail og MailAdmin
  • POP3, IMAP og SMTP tjenesten
  • FTP
  • Web-disk

Hvis ønskelig kan du også få satt opp ett egen SSL-sertifikat som er utstedt til ditt domene for å gjøre kommunikasjonen enda sikrere.

Kryptering

Ønsker du å øke sikkerheten ytterligere kan du kryptere filene dine før du overfører dem til webhotellet og din private nettsky. Her anbefaler vi gratisprogrammet TrueCrypt som også gjør det mulig å skjule gjøre alle skjulte mapper og filer på systemet for andre.

Backupene vi kjører daglig av alle brukerdataene på våre systemer blir kryptert, slik at ingen uvedkommende skal kunne åpne og lese innholdet av backupene vi tar av våre kunders data. Dette for å gi deg maksimal sikkerhet mot datatyveri.

Virusprogram

Alle filer på serveren skannes konstant av et ClaimAV – verden mest benyttede virus og malware program på server nivå. Et program som prøver å sikre at ingen laster opp virus, ormer, trojaner eller annen maleware til filområdet ditt.

Komplisert passord

Et skript på serveren sørger for at ingen brukere får lov til å opprette et enkelt passord. Det vil si et passord som det er lett for andre å tippe gjennom et brute force angrep. Den vanligste måten for hackere å få tilgang til andres systemer på.