Les denne webhotell guiden hvis du lurer på hva et webhotell er og hva du bør huske på når du skal velge webhotell.

Hva er et webhotell?

Et webhotell er:

en serverpakke du leier og som inneholder lagringsplassen og de tjenestene du trenger for å kunne legge ut egne nettsider og opprette e-postkontoer til ditt domene.

Serversamlingen erstatter behovet for egne servere. Tjenestene setter du selv opp og styrer gjennom kontrollpanelet (cPanel) som følger med. 

cpanel

cPanel – kontrollpanel

Alle tjenestene som inngår i webhotellet styrer du selv via cPanel: – verdens mest benyttede kontrollpanel. Populariteten skyldes at kontrollpanelet er intuitivt, stabilt, raskt og gir selv den profesjonelle brukeren full kontroll over alle delene av tjenestene som inngår i webhotellet. WordPress o.l. tjenester installerer du med 1 museklikk fra cPanel. Krever ingen kunnskap om programmering eller teknologiene løsningene benytter,

lagringskapasitet

    Nettsted               = minst 500 MB
+ 1 e-postkonto        = minst 500 MB
= Minimumsbehov = 1 GB

Lagringsplass

Når du kjøper et webhotell må du ta stilling til hvor stor lagringsplass du trenger til dine tjenester. Det er dette prisen justeres etter. Her må du huske på at både nettsidene og e-postkontoer deler den totale lagringsplassen til webhotellet.

Normalt bruker ikke et nettsted mer enn maksimum 500 MB lagringsplass, hvis vi ikke snakker om et svært stort nettsted eller et nettsted full av videoer. Det som tar plass er e-posten, så her må du tenkte på hvor mange e-postbrukere som skal dele lagringsplassen. Har du kun behov for en e-postkonto til ditt nettsted holder et 1-stjerners webhotell, mens du trenger minst et 2-stjerners webhotell hvis flere enn deg trenger e-postkontoer.

WordPress webhotell

WordPress + 500 andre gratisprogrammer

WordPress er verdens mest brukte programvare for å lage hjemmesider.

WordPress inngår sammen med 500 andre gratis programmer i alle webhotell pakker. Programmene kan du installere med 1 museklikk fra cPanel. Du kan dermed selv lage egne profesjonelle nettsider når du har et webhotell hos oss. Se også vår WordPress seksjon for nærmere informasjon om WordPress.

Les mer om WordPress

add-on

Tilleggsdomener | Del et webhotell på flere domener

Tilleggsdomene betyr at du kan kjøpe et webhotell som du deler med flere domener. Det vil si at du kan dele opp webhotellet i flere mindre webområdeer slik at du kan legge ut egne nettsider til alle dine domener uten å måtte kjøpe et separat webhotell for hvert enkelt domene. Noe som gjør at du sparer enorme beløp hvis du har flere domener og nettsteder.

Hvor mange tilleggsdomener som inngår i Webhotellet er angitt i pakkeoversikten over.

 

epost

E-post

Alle webhotell inkluderer muligheten til å opprette et ubegrenset antall e-postkontoer hvor lagringsplassen deles med de andre tjenestene i webhotellet. All mail sjekkes av SpamAssign som er det mest brukte anti-spam filtet og ClaimAV som er verdens mest brukte anti-virus program for servere. Mailen kan du sette opp på din maskin, mobil eller du kan lese den via vår WebMail.

Servertjenester i webhotellet

Hvilke servere og tjenester som normalt inngår i et webhotell og som du styrer selv gjennom kontrollpanelet til webhotellet er illustrert i illustrasjonen til høyre.  Klikk på en av serverne under for nærmere informasjon om denne serveren:

webhotell

For mer informasjon om hva et webhotell er og hvordan det virker viser vi til til vår FAQ seksjon hvor vi går grundigere igjennom dette.