1. Oppfyller du domene kravene som gjelder?

For å kunne registrere et domene må du som domene søker oppfylle de domene reglene som gjelder for det topp-domene du ønsker å registrere. Ønsker du å registrere et .no domene anbefaler vi at du starter med å lese hvilke .no regler som gjelder for registrering av .no domener.

2. Er domene fortsatt ledig?

Dernest må du sjekke at det domene du ønsker å bestille fortsatt er ledig. Det vil si at det ikke allerede er registrert (bestilt) på et annet selskap eller person. Om domene fortsatt er ledig sjekker du ved å angi ditt ønskede domene i feltet under:

Start med å sjekke om domene du ønsker er ledig

loading
Hvilket domene ønsker du?
Please verify that you are not a robot.

Er domene fortsatt ledig er det bare å fortsette domene søknaden og registrere det på ditt selskap eller på deg som privatperson. Ønsker du å knytte egne nettsider eller e-postkontoer til dette domene må du samtidig bestille et webhotell til ditt domene.

3. Lever egenerklæring for ditt .no domene

Ønsker du å bestille et .no domene må du samtidig lage og sende en egenerklæring for domene du ønsker å bestille (registrere). Dette er en erklæring som forteller at du har lest og aksepterer domene reglene til Norid for .no domener. 

Egenerklæringen sender du til post@onnet.no. Før vi har mottatt denne egenerklæringen kan vi ikke bestille domene du ønsker å registrere (dette er Norid sine krav til alle domene søkere og ikke våre regler).

4. Generer en PID-kode hvis du søker som en privatperson

For å kunne søke om et .no domene må du enten oppgi et gyldig organisasjonsnummer (11 siffer) for bedriften du ønsker å registrere domene på eller en PID-kode som erstatter ditt personnummer med en Personlig ID (PID). Denne koden må du generere før du kan lage egenerklæringen for domene hvis du ønsker å søke som en privatperson. 

Mye penger å spare ved å samle alle dine domener hos OnNet

Siden OnNet de siste 15 årene har vært Norges rimeligst domene forhandlere for .no domener, med en fast lav pris på Kr. 99/år, er det mye penger å spare ved å samle alle dine .no domener hos OnNet. Prisen varierer med mer enn 300% fra den rimeligst leverandøren som er OnNet til den dyreste domene forhandleren i Norge.