LiteSpeed er OnNet`s standard web server

Gjør sidene dine 3-6 ganger raskere enn Apache web server

 

litespeed

LiteSpeed benyttes som standard web server for å gjøre våre webhotell til det naturlige Enteprise valget.

Sammenligner vi LiteSpeed med Apache web server, er LightSpeed den overlegne vinneren. Årsaken ligger i at LiteSpeed:

  • Er opptil seks ganger raskere enn Apache
  • Er tre ganger raskere enn Apache over SSL
  • Har en LiteMage-cache som gjør Magneto-sider inntil 75 ganger raskere
  • Øker PHP-ytelsen med 50%

litespeed-vs-apache

Apache – den gjeldende standarden

apache-logo

Apache web server har vært den markedsledende web serveren de siste 20 årene. En stabil, sikker og funksjonell web server. Siden alle webbaserte programmer i utgangspunktet er laget for Apache, med unntak fra asp og asp.net baserte sider, er Apache idag den gjeldende standarden, med en markedsandel på rundt 65%.

LiteSpeed – det lynraske alternativet

litespeed

LiteSpeed web server kom i 2002 og regnes idag som verdens raskeste web server. Et lynraskt alternativ til Apache som er laget for å lese Apache-konfigurasjonsfiler.

LiteSpeed er en drop-in-erstatning til Apache som fungerer med dagens Apache-innstillinger. Ingen konfigurasjonsendringer er dermed nødvendig for å flytte sidene dine over til den lynraske LiteSpeed webserveren,

Utviklerne av LiteSpeed hevder at LiteSpeed enkelt kan håndtere dobbelt så mye trafikk som en Apache-server. Dette takke være at LiteSpeed bruker vesentlig mindre minne og CPU per prosess. Noe som gjør at den tåler store belastninger uten at dette går utover hastigheten eller stabiliteten.

Ikke bare er LiteSpeed utrolig velskrevet, men den inneholder også en unik cache teknologi som gjør at web serveren ikke trenger å laste statisk innhold igjen og igjen hver gang noen åpner siden din. Den sendes istedenfor fra cachen (som du når som helst kan slette gjennom cPanel).

Undersøkelser viser at LiteSpeed også håndterer DDOS angrep langt mer effektivt enn Apache. I en undersøkelse hvor Apache-web serveren krasjet på grunn av DDoS angrepene den ble utsatt for, klarte LiteSpeed-serveren å motstå angrepene og opprette alle web serverens funksjoner. 

LiteSpeed sin styrke ligger i minnebruk, statisk fil-serving og dynamisk innhold med enten Python, PHP eller Ruby (spesielt Ruby on Rails). LiteSpeed var også den første webserveren som støttet den nye HTML/2 standarden. En HTML standard som gjør sidene 3-5 ganger raskere enn HTML 1.1 standarden. Web serveren er dermed det naturlige førstevalget for alle som kjører dynamiske nettsider som f.eks. WordPress og nettbutikk løsninger.

Bakdelen er at serveren er lisensbelagt. Noe som øker kostnadene, men prisen er verdt å betale for de fleste.

Aktiviser LiteSpeed web cache

For å få den ytelse forbedringen LiteSpeed lover må du selv aktivisere web catche funksjonen som er innebygd i LiteSpeed. Dette gjør du ved å logge inn på cPanel (kontrollpanelet til ditt webhotell). Under fanen “Avansert” vil du finne et ikon som heter “LiteSpeed Web Cache Manager“. Dobbelkikk på dette ikonet.

litespeed-cpanel

Du kommer nå til en side som heter “LiteSpeed Web Cache Manager”. I bunnen av denne siden vil du finne et web cache program for det programmet nettsidene dine er utviklet i. Benytter du f.eks. WordPress vil du finne en link til WordPress Cache. Klikk på denne knappen for å se cache statusen og aktivisere eller deaktivisere cache for ditt nettsted.

litespeed-cache-manager

WordPress Cache

Klikker du på WordPress Cache kommer du til cPanel sitt web cache program for WordPress. Start her med å klikke på “Scan” hvis det er første gangen du er på siden for å finne ditt nettsted. Du vil da få opp dagens cache status. For å enable cache klikker du på “Enable” under Action (se illustrasjon under).

wordpress-cache

Etter at dette er gjort er standard cache aktivisert for ditt nettsted. Ønsker du å finjustere denne cache funksjonen for å ytterligere forbedre ytelsen installerer du tillegget (plug-ins) LiteSpeed cache til WordPress. Dette er et gratis tillegg som du installerer fra WordPress Dachboard.

Tillegg (plug-ins) for WordPress

Når du har enabled cache vil serveren installere et tillegg (plug-ins) til din WordPress installasjon. Tillegget finner du ved å logge inn på din WordPress installasjon og klikke på menyvalget “Innstillinger” + “LiteSpeed Cache”. Finner du ikke tillegget her må du manuelt installere tillegget “LiteSpeed Cache”. Det gjør du ved å klikke på menyvalget “Utvidelser” + “Legg til ny”. Søk her opp tillegget “LiteSpeed Cache” og installer tillegget.

Ved å åpne tillegget kan du ytterligere øke hastigheten til sidene dine ved å optimalisere innstillingene til LiteSpeed Cache. Det gjør du ved å klikke på de ulike fanene som du får opp når du klikker på menyvalget “LiteSpeed Cache”. Vi anbefaler at du slår av cache for rollen “Administrator”, slik at du umiddelbart kan se endringene du gjør på nettstedet ditt uten å måtte enten deaktivisere cachen eller benytte flush all funksjonen.

Deaktiviser cache

Når cachen er aktivisert kan du når som helst deaktivisere den. Dette er f.eks. nødvendig når du får problemer med nettsidene dine og ønsker å se endringene slik brukerne ser dem umiddelbart. Du deaktiviserer cachen på samme måte som du aktiviserte den. Klikk bare på “Disable” istedenfor “Enable”.

Flush all

Når du gjør endringer på sidene dine som du ønsker skal bli umiddelbart tilgjengelig for dem som besøker sidene dine må du slette alle sider som allerede er cachet. Dette gjør du ved å klikke på “Flush all” knappen.