DOMENE ER OPPTATT!

Du kan dessverre ikke bestille dette domene, da det allerede er registrert. Tast inn et annet domene og prøv igjen.

Klikk på topp-domene du ønsker å bestille for nærmere informasjon om det og krav som stilles til deg.

.no - domene

For å bestille et .no domene må man ha en adresse i Norge. Privatpersoner må være fylt 18 år og de må skaffe seg en PID-kode, mens bedrifter må ha et organisasjonsnummer i Foretaksregisteret.Disse opplysningene må oppgis ved bestilling av et .no  (dot-enno) domene.

Alle må i tillegg levere OnNet en elektronisk egenerklæring sammen med bestillingen. for domene.

Du kan bestille inntil 100 dot-enno domener, men enkelte domener er forbudt. Administreres av Norid.

  • Mer info
.org - domene

«.org» er en forkortelse for «organization», og er et generisk topp-domene (gTLD) for foreninger, stiftelser og non-profit organisasjoner. Topp-domene administreres av ICANN.

Google gir .org domener en ekstra kredit i rangeringen så dette topp-domene anbefales, enten alene eller sammen med .com/.no. Alle kan bestille et .org domene og det finnes ingen begrensninger for hvor mange du kan eie. Administreres av ICANN.

.eu - domene

«.eu» er en forkortelse for «European Union», og er et generisk topp-domene (gTLD) for nettsteder med tilhørighet til et EU eller EØS-land.

Fra og med juni 2014 kan også norske bedrifter og privatpersoner bestille seg et .eu domene.

.com - domene

«.com» er en forkortelse for «commersial», og er et generisk topp-domene (gTLD) for kommersielle nettsteder. Topp-domene administreres av ICANN, og er idag det mest brukte topp-nivået i verden.

Dot-Com er idag blitt et begrep, noe som sier litt om topp-domenets popularitet. Er .com varianten av domene du ønsker deg ledig, bør du skaffe deg dette, sammen med ditt lokale geografiske topp-domene (f.eks. .no).

Alle personer over 18 år kan bestille et .com domene. Det er heller ingen grense for hvor mange .com-domener du kan eie. Administreres av ICANN.

.net - domene

«.net» er en forkortelse for «network», og er et generisk topp-domene (gTLD) for nettverkorganisasjoner og teknologi bedrifter.

Alle kan registrere et .net domene og det er ingen grenser for hvor mange domener du kan eie. Topp-domene administreres av ICANN.

.us/co.uk - domene

«.us» er en forkortelse for «United States», og er et generisk topp-domene (gTLD) for nettsteder med tilhørighet til USA.

«co.uk» er en forkortelse for  «company».«United Kingdom», og er et generisk topp-domene (gTLD) for nettsteder med tilhørighet til Storbritannia.

Kan registreres av også norske virksomheter og privatpersoner. Ingen øvre grense for antall domener du kan eie.