Trenger du e-postkontoer til domene?

Trenger du e-postkontoer til domene?2018-06-09T18:05:53+00:00

E-postkontoer

Alle våre webhotell inkl. muligheten til å opprette et ubegrenset antall e-postkontoer (adresser). Trenger du e-postkontoer er det dermed bare å bestille et webhotell til ditt domene. Her har du tre valg:

 1. Bestill et webhotell til et domene du har parkert hos OnNet
 2. Bestill både et domene og et webhotell hvis du ikk har et domene idag
 3. Flytt et eksisterende domene fra en annen leverandør til OnNet og knytt det til et webhotell hos OnNet

Alle våre webhotell inkluderer:

 • Ubegrenset antall epostkontoer (som du oppretter selv via kontrollpanelet)
 • Et av markedets beste anti-spam brannmurer (kommer i tillegg til det ordinære spam-filtre).
 • Støtte for WebMail, IMAP, POP3 og SMTP (slik at du kan lese/sende mail via din PC, Mac, pad eller mobil).
 • Sikker epost (unngå å dele meldingene dine med NSA og andre uvedkommende)

Sende ut nyhetsbrev?

Ønsker du å sende ut nyhetsbrev og massedistribuert e-post? Isåfall trenger du MailOnNet – en alt i ett løsning for epostmarkedsføring. Et webgrensesnitt du kan logge på for å:

 • lage egne nyhetsbrev
 • opprette et ubegrenset antall e-postlister
 • laste opp de e-postadressene du har til disse listene. Listene må være i TXT- eller CRV-format.
 • sende ut nyhetsbrevene dine etter dine egne listene.

Plattform uavhengig e-posttjenester

Alle våre e-posttjenester er plattform uavhengig. Det vil si at de fungerer like godt på en PC, MAC, Linux, iOS og Android enhet. Du kan sette kontoene opp på din maskin, telefon eller benytte 1 av 3 webmail grensesnitt for å sende og motta epost.

Alle e-postkontoene støtter POP3, IMAP og SMTP som er de 3 teknologiene som benyttes for å sende og motta e-post via en datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon.

MailAdmin

MailAdmin

MailAdmin er et webgrensesnitt for å sette opp, endre og slette dine epostkontoer. Webgrensesnittet brukes også til å administrere dine eposttjenester, f.eks. til å bytte kvote (lagringsstørrelse) og passord.

Tjenesten logger du inn på ved å gå til vår kundeweb. Klikk her på “kontrollpanel” og velg “Epost” for å få opp dine epost tjenester.

WebMail

WebMail

Webmail er et webgrensesnitt som gjør det mulig for deg å lese og sende epost via nettleseren din (Chrome, Firefox, IE, Opera, Safari).

WebMail grensesnittet kan du logge deg inn på fra hvilken som helst datamaskin, nettbrett eller smarttelefon i verden, så lenge enheten er koblet til Internett.

WebMail tjenesten er spesielt nyttig når du er ute og reiser eller ikke sitter foran din vanlige datamaskin, hvor du antagelig har satt opp mailen din i Outlook e.l.

Tjenesten logger du inn på ved å gå til vår kundeweb. Klikk her på “kontrollpanel” og velg “Epost” for å få opp dine epost tjenester.

IMAP

IMAP – inngående mail

Internet Message Access Protocol (IMAP) er sammen med POP3 den vanligste Internett standarden for å motta e-post. Alle e-post klienter og alle mail servers støtter i dag begge standardene (POP3 og IMAP).

Mens POP3 bruker port 110 til å motta epost bruker IMAP standarden port 143. Sjekk dette hvis du har problemer med å koble til mailserveren.

Internet Message Access Protocol (vanligvis omtalt som IMAP) er en Application Layer som tillater en e-post klient å lese e-post på en mail server. I dag benyttes IMAP versjon 4,1 som er definert i RFC 3501.

IMAP skiller seg ut fra POP3 protokollen ved at mailen ikke blir lastet ned fra mailserveren til e-postklienten når du sjekker mailen din. Meldingene blir alltid liggende igjen på serveren. Når leser mailen direkte fra mailserveren når du benytter IMAP. Benytter du POP3 blir mailen din lastet ned til din lokale datamaskin og meldingen blir deretter slettet fra mailserveren. Benytter du IMAP skjer ikke dette. Mailen blir alltid liggende igjen på mailserveren. Fordelen med dette er at du alltid kan få tilgang til all din e-post, uansett hvilken datamaskin du bruker til å lese din mail. All mail ligger alltid på mailserveren. Bakdelen er at mailboksen på mailserveren din kan gå full, siden mailene aldri blir lastet ned og slettet. Du må derfor gå inn ved jevne mellomrom og slette gamle mail du ikke trenger for å unngå at mailboksen (innboks) skal gå full.

POP3

POP3 – inngående mail

Post Office Protocol (POP) er en application-layer Internet standard protocol som benyttes av lokale e-post klienter (f.eks. Outlook) for å motta e-post fra en mailserver via en TCP/IP forbindelse på port 110.

POP3 er i dag den eldste standarden for å motta epost, noe som betyr at alle enheter som kan motta epost støtter denne standarden. Sammenlignet med IMAP, skiller POP3 seg ut ved at denne standarden laster ned mailen fra mailserveren og til den lokale datamaskinen og e-postklienten. Når mailen er lastet ned blir meldingen slettet på mailserveren, slik at mailene ikke blir liggende har og ta opp plass på mailserveren.

Alle våre webhotell har støtte for POP3.

SMTP

SMTP – utgående epost

SMTP er en forkortelse for “Simple Mail Transfer Protocol“, og er i dag den vanligste Internett Protokollen (IP) for å sende epost direkte fra en datamaskin eller mobil til en annen mottakeren via relaying på TCP port 25.

SMTP standarden ble først definert i RFC 821 (1982), og sist oppdatert i RFC 5321 (2008) som også inkluderer extended SMTP (ESMTP) standarden, i tillegg til den tradisjonelle SMTP standarden.

SpamOnNet – en av markedets beste anti-spambrannmurer

anti-spam

SpamOnNet er en av markedets beste anti-spamløsninger og inngår gratis i alle webhotell pakker. SpamOnNet er ikke aktivisert default. Du må derfor selv aktivisere de ulike tjenestene i pakken for å få full spam-beskyttelse.

SpamOnNet består av følgende anti-spam tjenester:.

SpamAssissin

Når mailen kommer til mailserveren blir alle meldinger på nytt sjekket for spam og virus av SpamAssign – verdens mest brukte anti-spamfilter på servernivå. Tjenesten konfigurerer du gjennom webhotellets kontrollpanel.

ClaimAV

ClaimAV er verdens mest brukte virusprogram på servernivå brukes for å sjekke alle inngående epostmeldinger for virus, trojanere og annen malware, før meldingene leveres til din innboks.

SPF-record

SPF-recorden er en record i sonefilen til ditt domene som forteller hvilke mailservere som skal ha lov til å sende mail på vegne av et domene. Gjør det vanskelig for andre å utgi seg for å være deg. SPF-recorden setter du opp gjennom ditt kontrollpanel.

DomainKEYS

DomainKEYS er en annen anti-spam teknikk som skal sikre at mailen kommer fra deg og at den ikke er endret på veien. DomainKEYS setter du opp via ditt kontrollpanel.

Box Trapper

Box-Trapper er en effektiv teknikk for å stoppe uønsket e-post ved at alle som sender deg en epostmelding må verifisere at de er et menneske og ikke en spam-robot første gangen de sender deg en melding

Account Level Filtering

Account Level Filtering er en glimrende funksjon som er integrert i cPanel for å filtrere ut uønskede epostmeldinger basert på egendefinerte regler.