epost

Bestill et webhotell hvis du trenger en e-postkonto til ditt domene.

Et webhotell koster fra kr. 119/år og gir deg muligheten til å opprette et ubegrenset antall e-postkontoer med spam-filter til ditt domene.

Størrelsen til hver enkelt konto bestemmer du selv.

Nøkkeldata om hva som inngår i e-postpakken

Ubegr. antall e-postkontoer Ubegr. antall e-postkontoer
Opprett et ubegrenset antall e-postkontoer til ditt domene. Konto størrelsen bestemmer du selv.
cPanel cPanel
E-postkontoene setter du opp og administrerer du via cPanel. Kontrollpanelet til webhotellet. Les mer….
WebMail WebMail
Muligheten til å lese/sende e-post via nettleseren din. Både Horde og RoundCube inngår.
POP3 POP3
Muligheten til å sette kontoen opp som en POP3 konto på din maskin og telefon.
IMAP IMAP
Muligheten til å sette kontoen opp som en IMAP konto på din maskin og telefon.
SMTP SMTP
Standarden for å sende e-post fra din datamaskin og telefon.
DKIM DKIM
En standard for å verifisere at mailen er sendt fra den mailserveren som er angitt i DNS.
SPF-record SPF-record
Anti-spam standard, hvor du angir hvilke IP-adresser og MX som har lov å sende epost på vegne av domene.
DMARC DMARC
En DNS protokoll hvor du angir hva som skal skje med de epost meldingene som ikke passerer DKIM og SPF-record kontrollen.
SpamAssign SpamAssign
Verdens mest brukte anti-spam teknologi for å stoppe spam meldinger
ClaimAV ClaimAV
Verdens mest benyttede anti-virus program. Brukes for å skanne alle inngående og utgående epost meldinger for virus.
Box Trapper Box Trapper
En anti-spam teknikk hvor brukerne må verifisere sin identitet før meldingen leveres til innboksen.

Ubegrenset antall e-postkontoer

Ubegrenset antall e-postkontoer

Bestiller du et webhotell kan du opprette et ubegrenset antall e-postkontoer til ditt domene via cPanel. Størrelsen på hver enkelt konto bestemmer du selv, men alle e-postkontoene deler sammen med nettsidene den totale lagrinsplassen til webhotellet. Hvor stort webhotell du trenger er derfor avhengig av antall aktive e-postbrukere.

Et 1-stjerne webhotell er passe for dem som kun trenger en normal e-post bruker (konto). 2-stjerners webhotell passer for 3-5 brukere, mens et 3-stjerners passer for dem som trenger 5-10 normale e-postbrukere.

Plattform uavhengig e-post

E-postkontoene har støtte for  IMAP, POP3 og SMTP, slik at du kan sende og motta e-post via en e-post klient på din mobil eller maskin. Den enkleste måten å sette opp dine e-postkontoer på din PC, MAC, Linux, iOS og/eller Android enhet er via et autoconfig script som automatisk setter opp kontoen din riktig på din maskin eller mobil. Disse scripene finner du i cPanel. 

IMAP

IMAP – inngående mail

Internet Message Access Protocol (IMAP) er sammen med POP3 den vanligste Internett standarden for å motta e-post. Alle e-post klienter og alle mail servers støtter i dag begge standardene (POP3 og IMAP).

Mens POP3 bruker port 110 til å motta epost bruker IMAP standarden port 143. Sjekk dette hvis du har problemer med å koble til mailserveren.

Internet Message Access Protocol (vanligvis omtalt som IMAP) er en Application Layer som tillater en e-post klient å lese e-post på en mail server. I dag benyttes IMAP versjon 4,1 som er definert i RFC 3501.

IMAP skiller seg ut fra POP3 protokollen ved at mailen ikke blir lastet ned fra mailserveren til e-postklienten når du sjekker mailen din. Meldingene blir alltid liggende igjen på serveren. Når leser mailen direkte fra mailserveren når du benytter IMAP. Benytter du POP3 blir mailen din lastet ned til din lokale datamaskin og meldingen blir deretter slettet fra mailserveren. Benytter du IMAP skjer ikke dette. Mailen blir alltid liggende igjen på mailserveren. Fordelen med dette er at du alltid kan få tilgang til all din e-post, uansett hvilken datamaskin du bruker til å lese din mail. All mail ligger alltid på mailserveren. Bakdelen er at mailboksen på mailserveren din kan gå full, siden mailene aldri blir lastet ned og slettet. Du må derfor gå inn ved jevne mellomrom og slette gamle mail du ikke trenger for å unngå at mailboksen (innboks) skal gå full.

POP3

POP3 – inngående mail

Post Office Protocol (POP) er en application-layer Internet standard protocol som benyttes av lokale e-post klienter (f.eks. Outlook) for å motta e-post fra en mailserver via en TCP/IP forbindelse på port 110.

POP3 er i dag den eldste standarden for å motta epost, noe som betyr at alle enheter som kan motta epost støtter denne standarden. Sammenlignet med IMAP, skiller POP3 seg ut ved at denne standarden laster ned mailen fra mailserveren og til den lokale datamaskinen og e-postklienten. Når mailen er lastet ned blir meldingen slettet på mailserveren, slik at mailene ikke blir liggende har og ta opp plass på mailserveren.

Alle våre webhotell har støtte for POP3.

SMTP

SMTP – utgående epost

SMTP er en forkortelse for “Simple Mail Transfer Protocol“, og er i dag den vanligste Internett Protokollen (IP) for å sende epost direkte fra en datamaskin eller mobil til en annen mottakeren via relaying på TCP port 25 (klartekst pålogging) eller port 465 (over SSL).

Plattformuavhengig e-post

WebMail

Du kan også logge inn på vår Webmail for å lese og sende e-post via nettleseren din, f.eks. Chrome og Safari. Du har dermed alltid tilgang til din e-post, uansett hvor i verden du er. Spesielt nyttig når du reiser og ikke har tilgang til dine vanlige verktøy. 

e-post sporing

E-postsporing

I cPanel finner du en sporings funksjon som gjør det mulig for deg å spore alle e-postmeldinger som sendes til eller fra ditt domene. Spesielt nyttig når du lurer på om en e-post har kommet frem eller hva som eventuelt er problemet hvis e-posten ikke kommer frem.

 Spamfiltre og anti-spam funksjoner

Webhotellene inkluderer også ulike anti-spam funksjoner for å sikre deg spam-fri e-post. 

Klikk på en av linkene under for nærmere informasjon om disse tjenestene.

anti-spam

ssl

 Gratis SSL

For at du skal kunne sette opp dine e-postkontoer og utveksle e-post gjennom en sikker forbindelse er et gratis SSL sertifikat inkludert i alle våre webhotell. Sikrer deg en tygg utveksling (sending og mottak) av e-post som ingen kan “lytte” til eller manipulere.

Gratis support

Gratis support er inkludert i alle våre webhotell, sammen med en god FAQ tjeneste som gir deg svar på de fleste vanlige spørsmål. Finner du ikke svar her er det bare å sende oss en melding eller ringe oss for å få hjelpen du trenger. F.eks. hjelp med å sette opp din e-postkonto eller bytte passord på den,

Fri support