epost

Trenger du en e-postkonto?

Bestiller du et webhotell (fra kr. 99/år) kan du opprette et ubegrenset antall e-postkontoer med spam-filter til ditt domene.

Størrelsen til hver enkelt konto setter du selv via kontrollpanelet.

  Ubegr. antall e-postkontoer
Kontoene oppretter du selv via cPanel

  Spamfilter & anti-virus
SpamAssign og ClaimAV

  SPF/DKIM
For å legitimisere din e-post

  POP3, IMAP & SMTP
Inkludert i alle webhotell pakkene

  Gratis SSL
Sikrer trygg kommunikasjon

  E-post sporing
Via kontrollpanelet

  WebMail
Les/send e-post via nettleseren

  Auto-config script
Som setter opp kontoen din

  Gratis support
Telefon og e-postsupport

Ubegrenset antall e-postkontoer

Alle våre webhotell inkluderer et ubegrenset antall e-postkontoer. Kontoene setter du selv opp via kontrollpanelet til webhotellet.

Trenger du e-postkontoer til ditt domene er det dermed bare å bestille et webhotell til ditt domene. Har du ikke et domene, må du bestille både et domene og webhotell. Ligger domene idag hos en annen leverandør må du samtidig flytte ditt domene til OnNet samtidig som du bestiller webhotellet.

WebMail

Ved å logge inn på vår Webmail kan du lese og sende e-post via nettleseren din, f.eks. Chrome og Safari. Du har dermed alltid tilgang til din e-post, uansett hvor i verden du er. Spesielt nyttig når du er ute og reiser eller ikke sitter foran din vanlige datamaskin, hvor du antagelig har satt opp mailen din i Outlook e.l. Velg mellom 1 av 3 webmail klienter – Horde, Squriel Mail og Round Cube. Webmailen logger du deg på ved å skrive http://webmail.dittnavn.no (bytt ut dittnavn.no med ditt eget domene).

Gratis SSL

Gratis SSL er inkludert for å sikre en trygg kommunikasjon mellom deg og mailserveren når du sender og mottar e-post.

E-postsporing

Du kan selv spore alle e-postmeldinger som sendes til eller fra ditt domene via sporingsfunksjonen i kontrollpanelet. Spesielt nyttig når du lurer på om en e-post har kommet frem og hva som evt er problemet hvis den ikke gjør det.

SPF-record

SPF-recorden er en record i sonefilen til ditt domene som forteller hvilke mailservere som skal ha lov til å sende mail på vegne av et domene. Gjør det vanskelig for andre å utgi seg for å være deg. SPF-recorden setter du opp gjennom ditt kontrollpanel.

DomainKEYS

DomainKEYS er en annen anti-spam teknikk som skal sikre at mailen kommer fra deg og at den ikke er endret på veien. DomainKEYS setter du opp via ditt kontrollpanel.

Box Trapper

Box-Trapper er en effektiv teknikk for å stoppe uønsket e-post ved at alle som sender deg en epostmelding må verifisere at de er et menneske og ikke en spam-robot første gangen de sender deg en melding

Ubegrenset størrelse per konto

Størrelsen på hver enkelt e-postkonto bestemmer du selv. Alle kontoen deler den totale lagringskapasiteten til webhotellet ditt.

Plattform uavhengige e-posttjenester

E-posttjenestene fungerer like godt på en PC, MAC, Linux, iOS og Android enhet.

AutoConfig script

Script du kan laste ned fra kontrollpanelet til din mobil eller maskin og som automatisk setter opp din e-postkonto korrekt på din mobil og maskin.

POP3, IMAP & SMTP

Gjør det mulig for deg å sende og motta e-post via en e-postklient på din mobil eller maskin.

IMAP

IMAP – inngående mail

Internet Message Access Protocol (IMAP) er sammen med POP3 den vanligste Internett standarden for å motta e-post. Alle e-post klienter og alle mail servers støtter i dag begge standardene (POP3 og IMAP).

Mens POP3 bruker port 110 til å motta epost bruker IMAP standarden port 143. Sjekk dette hvis du har problemer med å koble til mailserveren.

Internet Message Access Protocol (vanligvis omtalt som IMAP) er en Application Layer som tillater en e-post klient å lese e-post på en mail server. I dag benyttes IMAP versjon 4,1 som er definert i RFC 3501.

IMAP skiller seg ut fra POP3 protokollen ved at mailen ikke blir lastet ned fra mailserveren til e-postklienten når du sjekker mailen din. Meldingene blir alltid liggende igjen på serveren. Når leser mailen direkte fra mailserveren når du benytter IMAP. Benytter du POP3 blir mailen din lastet ned til din lokale datamaskin og meldingen blir deretter slettet fra mailserveren. Benytter du IMAP skjer ikke dette. Mailen blir alltid liggende igjen på mailserveren. Fordelen med dette er at du alltid kan få tilgang til all din e-post, uansett hvilken datamaskin du bruker til å lese din mail. All mail ligger alltid på mailserveren. Bakdelen er at mailboksen på mailserveren din kan gå full, siden mailene aldri blir lastet ned og slettet. Du må derfor gå inn ved jevne mellomrom og slette gamle mail du ikke trenger for å unngå at mailboksen (innboks) skal gå full.

POP3

POP3 – inngående mail

Post Office Protocol (POP) er en application-layer Internet standard protocol som benyttes av lokale e-post klienter (f.eks. Outlook) for å motta e-post fra en mailserver via en TCP/IP forbindelse på port 110.

POP3 er i dag den eldste standarden for å motta epost, noe som betyr at alle enheter som kan motta epost støtter denne standarden. Sammenlignet med IMAP, skiller POP3 seg ut ved at denne standarden laster ned mailen fra mailserveren og til den lokale datamaskinen og e-postklienten. Når mailen er lastet ned blir meldingen slettet på mailserveren, slik at mailene ikke blir liggende har og ta opp plass på mailserveren.

Alle våre webhotell har støtte for POP3.

SMTP

SMTP – utgående epost

SMTP er en forkortelse for “Simple Mail Transfer Protocol“, og er i dag den vanligste Internett Protokollen (IP) for å sende epost direkte fra en datamaskin eller mobil til en annen mottakeren via relaying på TCP port 25 (klartekst pålogging) eller port 465 (over SSL).

SpamAssissin

Når mailen kommer til mailserveren blir alle meldinger på nytt sjekket for spam og virus av SpamAssign – verdens mest brukte anti-spamfilter på servernivå. Tjenesten konfigurerer du gjennom webhotellets kontrollpanel.

ClaimAV

ClaimAV er verdens mest brukte virusprogram på servernivå brukes for å sjekke alle inngående epostmeldinger for virus, trojanere og annen malware, før meldingene leveres til din innboks.

Account Level Filtering

Account Level Filtering er en glimrende funksjon som er integrert i cPanel for å filtrere ut uønskede epostmeldinger basert på egendefinerte regler.