clamav-300x300SpamAssassin benytter seg av ClamAV; – verdens mest benyttede virusprogram for å skanne eposmeldinger for virus.

ClamAV er en open source (GPL) antivirus motor som er spesielt utviklet for å oppdage trojanere, virus, malware og andre trusler som spres via epost. ClamAV er idag den gjeldende standarden for mailgate skanning i verden. Noe som sier litt om programvarens dominans.

ClamAV er en stabil motor med ekstrem høy kapasitet, samtidig som den gir en meget god beskyttelse mot virus, trojanere og malware takke være et stort bibliotek med verktøy og teknikker for å avdekke trusler, inkludert skanning av arkivfiler som Zip, RAR, Tar, Gzip, Bzip2, OLE2, Cabinet, CHM, BinHex, SIS m.fl.

ClamAV har bl. innebygd støtte for ELF executables og Portable Executable file kompressjon med UPX, FSG, Petite, NsPack, wwpack32, MEW, Upack og obfuscated med SUE, Y0da Cryptor o.l. Samt innebygd støtte for de populære formatene som MS Office og MacOffice filer, pluss HTML, RTF og PDF.

Virusdatabasen oppdateres automatisk flere ganger om dagen.

Selv om ClamAv gir deg en god beskyttelse mot virus, trojanere og malware som spres via epost, trenger du i tillegg et virusprogram på din datamaskin for å beskytte deg mot virus som spres via nettsider du besøker, linker du klikker på, filer du laster ned, DVDer du åpner o.l.